British Airways otkazao sve letove ka Kopnenoj Kini

Iako je najavio suspenziju letova ka Kini na dva dana, British Airways isključio mogućnost rezervisanja letova do kraja februara.

Datum / Date: 29.01.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Nick Morrish / British Airways

Britanska nacionalna aviokompanja British Airways (BA) saopštila je da će suspendovati letove do Kopnene Kine na dva dana, do 31. januara 2020. zbog povećanog rizika od širenja koronavirusa.

Reuters, međutim, tvrdi da je ova aviokompanija zatvorila prodaju karata za sve letove ka Kopnenoj Kini do kraja februara.

Iz kompanije su saopštili da se izvinjavaju putnicima zbog ovoga, ali da su prinuđeni da odmah obustave letove. British Airways će nastaviti da prati situaciju sa koronavirusom i od njenog daljeg razvoja zavise i naredni koraci. Odluka o suspenziji letova došla je nakon što je britanska vlada izdala preporuke građanima da putuju u Kinu samo ukoliko je to baš neophodno.

Letovi do Hongkonga nisu suspendovani i obavljaju se prema redovnom redu letenja. Termin Kopnena Kina (Mainland China) je geopolitički naziv za teritoriju koju kontroliše Narodna Republika Kina, a koja isključuje specijalne administrativne regione Hongkong i Makao kao i Tajvan.

Foto: Nick Morrish / British Airways
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije