Brussels Airlines traži petu belgijsku ikonu za svoj avion

Brussels Airlines je pokrenuo kreativno takmičenje za pronalazak petog nacionalnog obeležja za svoj avion.

Datum / Date: 03.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Zbog velike popularnosti koju su imali avioni Rackham, Magritte, Trident i Amare, Brussels Airlines je pokrenuo takmičenje sa ciljem pronalaska novog, petog po redu belgijskog nacionalnog obeležja koje će biti iskorišćeno za davanje identiteta petom po redu avionu ove aviokompanije.

Brussels Airlines smatra da su upravo putnici i vazduhoplovni entuzijasti i kreativci prave osobe koje mogu da naprave najbolji izbor za specijalan izgled još jednog aviona ove kompanije. U planu je da jedan Airbus A320 dobije nova obeležja.

Sve je počelo 2015. kada je belgijski avioprevoznik doneo odluku da ofarba jedan od aviona u specijalnu kolornu šemu koja predstavlja motive iz belgijskog stripa „Blago Rakama Crvenog“ iz strip serije o avanturama Tintina. Zbog velike medijske pažnje i popularnosti ovog šarenog aviona Brussels Airlines odlučuje da napravi seriju specijalnih kolornih šema za svoje avione, koje bi predstavljale neka od najvećih belgijskih obeležja.

Posle Tintina, svoj avion je dobio i čuveni belgijski slikar nadrealista Rene Magrit. Treći avion je nazvan Trident i posvećen je belgijskom nacionalnom fudbalskom timu poznatom pod nadimkom „Crveni đavoli“. Četvrti avion je nazvan Amare, a njegova kolorna šema je u čast čuvenog belgijskog muzičkog festivala „Tommorowland“ na koji Brussels Airlines svake godine doveze preko 10.000 posetilaca iz cele Evrope.

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines, sada poziva sve zainteresovane i kreativne pojedince da učestvuju u konkursu za idejno rešenje petog aviona sa nacionalnim obeležjima Belgije. Sve što je potrebno da se uradi je da se komisiji pošalje pisana ideja, a ko želi može da pošalje i predlog dizajna aviona.

Konačnu reč daće putnici i ljubitelji ove kompanije, koji će biti pozvani da glasaju za omiljeni predlog. Ideja je da se peti avion sa nacionalnim obeležjima predstavi javnosti tokom marta naredne godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije