EgyptAir i Air Cairo potpisali kodšer sporazum za liniju Hurgada – Beograd

Kodšer sporazum aviokompanija EgyptAir i Air Cairo uključuje i postojeću liniju između Hurgade i Beograda.

Datum / Date: 09.09.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: EgpytAir

Dve egipatske aviokompanije, EgyptAir (MS) i Air Cairo (SM) sklopile su kodšer (codeshare) sporazum što je prvi korak u međusobnoj saradnji najavljenoj tokom maja ove godine.

U saopštenju egipatske nacionalne aviokompanije Egypt Air koje je kompanija objavila 1. septembra navodi se da je sporazumom o međusobnoj razmeni oznaka letova (codeshare) značajno proširena mreža destinacija dve aviokompanije.

Sporazumom, čija primena se očekuje od zimskog reda letenja 2020/21. koji stupa na snagu poslednje nedelje u oktobru, obuhvaćena je i linija od Hurgade (HRG) do Beograda (BEG) koju trenutno održava aviokompanija Air Cairo.

Egypt Air će dodati svoje oznake na letove koje obavlja Air Cairo iz Šarm el Šeika do Napulja, Barija, Jerevana, Tbilisija i iz Hurgade do Beograda, Jerevana i Tbilisija, kao i na letove sa egipatskih aerodroma u Sohagu i Asjutu do Džede i Rijada u Saudijskoj Arabiji.

Sa druge strane, Air Cairo će dodati svoje oznake na brojne letove Egypt Air-a u domaćem saobraćaju između Kaira, Asuana, Luksora, Šarm el Šeika, Hurgade, Asjuta, Aleksandrije i Suhaga, ali i na neke od međunarodnih letova iz Kaira do Rima, Milana, Bahreina i Kopenhagena.

U saopštenju se navodi da će dve kompanije u narednom periodu ubaciti sve predviđene oznake na letove i da će uskoro putnici dve kompanije moći da rezervišu karte za sve letove.

Aviokompanija EgyptAir ima status egipatskog nacionalnog avio-prevoznika i članica je Star Alliance, dok je Air Cairo hibridna i low-cost aviokompanija, jedna od najvećih koje posluju u Egiptu. Dva kompanije su početkom maja ove godine potpisale Memorandum o razumevanju kojim je predviđena široka saradnja, a upravo potpisani kodšer sporazum je samo prvi korak u okviru planiranih aktivnosti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije