Emirates planira direktne letove do Beograda

Delegacija avio kompanije Emirates se nalazi u poseti Srbiji kako bi istražila mogućnosti za uspostavljanje direktnog leta iz Dubaija širokotrupnim avionom.

Datum / Date: 19.11.2015.

Autor / Author: Aviatica

(c) Avioners.net

Kako Aviatica ekskluzivno saznaje, delegacija avio kompanije Emirates se nalazi u Beogradu gde razmatra ideju uspostavljanja redovne direktne linije između Dubaija i Beograda.

Visoka delegacija ove kompanije posetila je beogradski aerodrom Nikola Tesla, najveće turoperatore u našoj zemlji, a u planu je i poseta Privrednoj komori.

Ova kompanija planira uspostavljanje direktnog leta i to na dnevnoj bazi. Avion kojim bi leteli do Beograda je širokotrupni Boeing 777-200ER sa tri putne klase (ekonomskom, biznis i prvom), mada se razmatra i mogućnost upošljavanja verzije 300 sa većim kapacitetom ali samo sa dve klase (ekonomskom i biznis).

Uspostavljanje letova je još uvek u fazi razmatranja, a kako Aviatica saznaje Beograd je u grupi gradova koji su sledeći na redu za dodavanje u mrežu linija jedne od najvećih avio kompanija na svetu.

U ovoj kompaniji trenutno rade procene i istraživanja tržišta i kako smo saznali potrebno je najmanje šest meseci da bi linija bila i uspostavljena, mada ponekad može da prođe i do dve godine.

Delegacija Emiratesa će u okviru ove evropske posete obići i Zagreb, koji je takođe označen kao potencijalna destinacija.

Ovo je prvi put da iz ove kompanije stigne konkretan signal da se razmatra otvaranje linije do Beograda. Nova linija bi bila žestoka konkurencija partnerskoj avio kompaniji flydubai koja trenutno povezuje dva grada sa tri leta nedeljno, kao i avio kompanijama Air Serbia i Etihad Airways, koje lete do Abu Dabija, i Qatar Airwaysu koji leti do Dohe.

Emirates je jedna od najvećih i najuspešnijih avio kompanija na svetu, sa flotom od 245 aviona isključivo širokotrupnih sa kojima obavlja visokofrekventan interkontinentalni saobraćaj prema 164 destinacija na svim kontinentima. Emirates nudi jednu od najpovoljnijih veza Evrope i Australije preko svog čvorišta na aerodromu u Dubaiju, uz strateško partnerstvo sa australijskim Qantas-om.

b777-economy-class

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije