Emirates postavlja svoj kod na let flydubaija za Beograd

Sredinom avgusta Emirates bi trebalo da doda svoj kod na let aviokompanije flydubai između Dubaija i Beograda.

Datum / Date: 14.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Kako Aviatica ekskluzivno saznaje, pripreme za primenu kodšer sporazuma između aviokompanija Emirates i flydubai su u završnoj fazi. Od 15. avgusta bi trebalo da svi letovi aviokompanije flydubai dobiju i oznaku leta aviokompanije Emirates.

Dve kompanije su nedavno objavile plan saradnje  koji podrazumeva objedinjavanje operacija  kroz totalni kodšer paket koji će zapravo značiti integraciju mreže linija flydubaija u mrežu linija Emirates-a.

Dosadašnji interline (međulinijski sporazum) je omogućavao da se putnici koji žele da lete sa Emirates-om iz Dubaiju do tamo mogu prebaciti letom flydubaija po jedinstvenoj tržišnoj ceni i uz jednu aviokartu. Kodšer sporazum je korak više, i podrazumeva zapravo neku vrstu zajedničkog leta, koji obavlja jedna aviokompanija, a prodaju ga obe, svaka prema svojim komercijalnim pravilima.

Putnici iz Srbije će ubuduće moći da kupe karte Emirates-a za celokupno putovanje od/do Beograda, s tim što će prvi let od Beograda do Dubaija za Emirates obavljati flydubai. Za razliku od putnika flydubaija koji uz kupljenu kartu neće imati hranu i piće tokom leta, putnici Emirates-a imaće punu uslugu kao i pravo na prevoz prtljaga prema pravilima Emirates-a.

Putnici će na aerodromu u Dubaiju morati da presedaju sa Terminala 2 na koji sleće flydubai na Terminal 3 koji koristi Emirates. Aerodrom u Dubaiju je shodno planu povezivanja flydubaija i Emirates-a smanjio obavezno vreme potrebno za konekcije (minimum connecting time) sa tri na dva sata, čime je omogućena još bolja povezanost. Veza između dva terminala je odlična. Putnici koji slete na Terminal 2, a nastavljaju putovanje sa Terminala 3, imaju poseban ulaz odakle ih prevoze aerodromski autobusi direktno na Terminal 3.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije