Emirates značajno smanjuje broj letova ka SAD

Zahvaljujući najnovijim postupcima Trampove administracije, tražnja za letovima između Bliskog istoka i SAD u padu.

Datum / Date: 24.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Najveća bliskoistočna aviokompanija i jedna od najvećih na svetu Emirates je objavila da će u značajnoj meri smanjiti broj letova prema SAD kao posledicu slabije tražnje zbog najnovijih postupaka američkih vlasti.

Kao razlog za smanjenje potražnje Emirates u saopštenju navodi najnovije mere kojima je pooštrena procedura izdavanja viza za građane nekih bliskoistočnih država, pojačane sigurnosne mere i restrikcije unošenja većih elektronskih uređaja u putničku kabinu.

Iz kompanije poručuju da iako planiraju značajno smanjenje broja letova ipak neće biti ukidanja nijedne od postojećih linija. Sve linije ostaju i dalje, samo će broj nedeljnih letova biti smanjen.

Emirates povezuje Dubai sa 12 američkih gradova: Boston, Čikago, Dalas, Fort Loderdejl, Hjuston, Los Anđeles, Njujork (JFK), Njuark, Orlando, San Francisko, Sijetl i Vašington. Prema planu redukcije tokom maja će biti prepolovljen broj letova za Boston, Los Anđeles i Sijetl (sa dva dnevno na jedan dnevno), dok će na linijama ka Orlandu i Fort Loderdejlu koje za sada imaju svakodnevne letove biti smanjeno na pet letova nedeljno.

„Sve do početka 2017. Emirates-ovi letovi ka SAD su beležili veoma zdrav rast i rezultate. Međutim, u poslednja tri meseca primetno je značajno pogoršanje prodaje na svim linijama ka SAD“, rekao je portparol kompanije.

Američki mediji koji se bave ekonomskim temama prognoziraju da će šteta po američku privredu zbog smanjenog saobraćaja na rutama sa Bliskog istoka dostići i milijardu dolara u ovoj godini.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije