Etihad Airways slavi 15 godina uspešnog rada

Etihad Airways, aviokompanija iz Abu Dabija u UAE proslavlja 15 godina postojanja i uspešnog rada.

Datum / Date: 01.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Etihad Airways slavi petnaest godina od svog prvog leta i kasnijeg napredovanja kompanije u jednu od vodećih svetskih aviokompanija. Važan jubilej se obeležava nizom događaja i inicijativa u Abu Dabiju i širom sveta, počev od obelodanjivanja ekskluzivne saradnje sa čuvenom modnom dizajnerkom iz Njujorka, Dajanom fon Firstenberg (Diane Von Furstenberg).

Etihad Airways je počeo da leti 5. novembra 2003. godine, sa jednim avionom Erbas A330-200, simboličnim letom do istorijskog grada Al Aina u emiratu Abi Dabi. Redovni komercijalni letovi su krenuli 12. novembra iste godine od Abu Dabija do glavnog grada Libana, Bejruta.

Nacionalna aviokompanija UAE sada upravlja flotom najnovije generacije sa više od 110 modernih aviona tipa Boeing i Airbus, koja leti do 84 putničke i kargo destinacije. Tokom 15 godina, Etihad ervejz je obavio više od 840.000 putničkih letova i prevezao 139 miliona gostiju širom sveta, zahvaljujući posvećenom osoblju koje čini više od 22.000 talentovanih pojedinaca iz preko 150 zemalja.

Generalni direktor Etihad Aviation Grupe Toni Daglas (Tony Douglas) rekao je ovim povodom: „Izuzetno smo ponosni na dostignuća Etihada za samo 15 godina. U kratkom vremenskom periodu postali smo jedan od najcenjenijih i najpriznatijih svetskih brendova, poznat po uvođenju inovacija praćenim najboljim aspektima arapskog gostoprimstva, koje smo sa stilom kao sinonimom nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata pružili milionima korisnika. Možemo se okrenuti ka budućnosti uz obnovljenu energiju i vitalnost, kao aviokompanija izbora, koja promoviše Abu Dabi svuda gde leti“.

Etihad Airways je već pet godina strateški partner i suvlasnik (49%) srpske nacionalne aviokompanije Air Serbia. Ova je kompanija nedavno potvrdila da ostaje u vlasništvu Air Serbije, ali da neće obnoviti ugovor o upravljanju kompanijom, što će od 1. januara 2019. godine biti prepušteno partneru Vladi Srbije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije