Ryanair uspostavio saobraćaj sa aerodoma u Banjaluci

Najveća evropska aviokompanija Ryanair je uspostavila saobraćaj sa banjalučkog aerodroma uvodeći liniju ka Stokholmu.

Datum / Date: 31.10.2018.

Autor / Author: Aviatica

Ryanair, najveća evropska aviokompanija, uspostavila je redovan saobraćaj sa aerodroma u Banjaluci čime je ušla na tržište Bosne i Hercegovine. Prva linija sa banjalučkog aerodroma je prema aerodromu Skavsta u Stokholmu i prema informacijama medija ovaj let je bio pun do poslednjeg mesta.

Putnici će iz Banjaluke moći da lete do Stokholma dva puta nedeljno, a to je tek prva od tri planirane linije koje će Ryanair uspostaviti tokom aktuelnog zimskog reda letenja. U planu su još i letovi do Brisela (aerodrom Charleroi) i Memingena (Minhen) svi po dva puta nedeljno. Banjaluka će ukupno imati šest letova Ryanair-a nedeljno, a od njih se na godišnjem nivou očekuje da donesu 100.000 putnika.

Karte za ove letove će koštati već od 9,99 evra po letu sa svim uključenim taksama i mogu se kupiti preko sajta aviokompanije Ryanair.

„Zadovoljstvo nam je zvanično krenemo sa letovima iz Banjaluke ka Briselu, Memingenu i Stokholmu. Putnici iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sada mogu da očekuju najniže cene aviokarata u Evropi“, rekla je Ivana Hanjs, direktorka prodaje Ryanair-a za Evropu.

Duško Kovačević, zamenik direktora banjalučkog aerodroma je izjavio: „Zadovoljstvo mi je da podelimo radosta sa građanima Republike Srpske i cele Bosne i Hercegovine povodom uspostavljanja prvog Ryanair-ovog leta sa aerodroma Banjaluka. Ovaj istorijski trenutak će omogućiti bolje veze sa Evropom i svetom i imaće veliki značaj za ekonomska kretanja u našem regionu i šire.“

Na aerodrom u Banjaluci do dolaska Ryanair-a sletali su samo avioni srpske aviokompanije Air Serbia na liniji iz Beograda, a tokom leta je ova kompanija organizovala i čarter letove do Antalije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije