Etihad Airways uvodi nove letove na liniji za Beograd

Etihad Airways uveo kargo liniju do Beograda i želi dodatno povećanje kapaciteta na putničkoj liniji od Abu Dabija.

Datum / Date: 11.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Etihad Airways čeka na odobrenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) za povećanje broja letova na svojoj liniji od Abu Dabija do Beograda.

Ova kompanija je ravnije planirala povećanje letova sa sedam na deset nedeljno, ali prema najnovijim informacijama biće 12 letova nedeljno. Planirana primena izmenjenog reda letenja je od 1. jula objavio je Airlineroute, a preneo Ex Yu Aviation.

Ukoliko dobiju odobrenje Direktorata, to će značiti dodatnih pet letova nedeljno na ovoj liniji sa koje se Air Serbia povukla u novembru 2017. Do tada su dve aviokompanije zajedno, prema kodšer sporazumu, obavljale dva leta dnevno, ukupno 14 nedeljno.

Prema novom redu letenja, Etihad bi iz Beograda za Abu Dabi leteo dva puta dnevno svakog dana osim srede i nedelje, avionom Airbus A320 sa 16 mesta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj.

Nova kargo linija

Etihad Airways je od nedavno počeo sa novom kargo linijom Abu Dabi – East Midlands – Beograd – Abu Dabi. Letove obavlja teretni avion Boeing 777-200F kapaciteta za 100 tona robe. Avion iz East Midlands-a u Beograd dolazi sredom ujutro, a u planu je povećanje kapaciteta uvođenjem drugog leta subotom uveče počev od 2. juna.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije