Emirates svojim putnicima pokriva troškove lečenja vezane uz Covid-19

Emirates je prva avio-kompanija na svetu koja svojim putnicima nudi pokriće troškova lečenja usled infekcije koronavirusom Covid-19.

Datum / Date: 28.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Emirates

Avio-kompanija Emirates svojim je putnicima omogućio novu uslugu u slučaju da im se tokom putovanja dijagnostifikuje COVID-19. Emirates će pokriti medicinske troškove u vrednosti do 150.000 eura te troškove nastale za vreme karantine u trajanju od 14 dana u vrednosti od 100 eura dnevno.

Pokrivanje troškova vezanih uz lečenje i karantin u vezi s bolesti Covid-19 Emirates nudi potpuno besplatno nezavisno od klase putovanja i odredištu. Odluka je odmah stupila na snagu i važi za putnike koji lete s Emiratesom do 31. oktobra 2020. godine (prvi let treba da bude završen do 31. oktobra). Ponuda važi 31 dan od trenutka kad putnici obave prvi deo svog putovanja. To znači da putnici mogu nastaviti putovanje u druge destinacije nakon dolaska na odredište s Emiratesom i takođe imati koristi od ove usluge.

Za korišćenje ove usluge nije potrebna registracija ili popunjavanje bilo kakvih obrazaca pre putovanja. Svaki putnik kojem bude dijagnostifikovan Covid-19 tokom putovanja automatski ima pravo na ovu uslugu i sve što treba da uradi je da kontaktira kompaniju na poseban broj telefona.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije