Hainan počeo prodaju karata za liniju od Beograda do Pekinga

Početna|VESTI|Rute|Hainan počeo prodaju karata za liniju od Beograda do Pekinga

Hainan počeo prodaju karata za liniju od Beograda do Pekinga

Kineska aviokompanija Hainan Airlines počela je prodaju aviokarata za novu liniju između Pekinga i Beograda.

Objavljeno:21. 7. 2017.|14:36 » 14:41Autor: Tagovi:, , , , , , |

Kineska aviokompanija Hainan Airlines (HU) dobila je dozvolu za letove između Pekinga (BJS) i Beograda (BEG) i počela je sa prodajom karata kroz globalne rezervacione sisteme.

Letovi će se obavljati od 15. septembra, dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, preko Praga (PRG), a prema informacijama iz rezervacionih sistema omogućena je prodaja karata i samo za relaciju između Praga i Beograda, prema takozvanoj „vazduhoplovnoj petoj slobodi“.

Prvi avion iz Pekinga, preko Praga, na liniji sa oznakom HU7937 u Beograd će sleteti 15. septembra u 9.20 ujutro. Povratak za Peking, preko Praga, je planiran istog dana u 11.10. Let do Praga će trajati sat i 35 minuta, a nastavak putovanja ka Pekingu je planiran posle skoro dva sata pauze u Pragu. Ukupno putovanje, sa pauzom u glavnom gradu Češke, trajaće oko 12 i po sati.

Letovi će se po istom rasporedu obavljati i ponedeljom i petkom i to avionom Airbus A330-300 sa 292 sedišta od čega 32 u biznis 260 u ekonomskoj klasi.

Letovi za sada nemaju oznaku Air Serbije, ali se može očekivati da će dve aviokompanije sklopiti kodšer sporazum, sudeći prema ranijim najavama srpske strane u vreme pregovora sa Kinezima. Najniža cena standardne povratne karte u ekonomskoj klasi je od 550 evra sa svim uračunatim taksama.