Hainan počeo prodaju karata za liniju od Beograda do Pekinga

Kineska aviokompanija Hainan Airlines počela je prodaju aviokarata za novu liniju između Pekinga i Beograda.

Datum / Date: 21.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Kineska aviokompanija Hainan Airlines (HU) dobila je dozvolu za letove između Pekinga (BJS) i Beograda (BEG) i počela je sa prodajom karata kroz globalne rezervacione sisteme.

Letovi će se obavljati od 15. septembra, dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, preko Praga (PRG), a prema informacijama iz rezervacionih sistema omogućena je prodaja karata i samo za relaciju između Praga i Beograda, prema takozvanoj „vazduhoplovnoj petoj slobodi“.

Prvi avion iz Pekinga, preko Praga, na liniji sa oznakom HU7937 u Beograd će sleteti 15. septembra u 9.20 ujutro. Povratak za Peking, preko Praga, je planiran istog dana u 11.10. Let do Praga će trajati sat i 35 minuta, a nastavak putovanja ka Pekingu je planiran posle skoro dva sata pauze u Pragu. Ukupno putovanje, sa pauzom u glavnom gradu Češke, trajaće oko 12 i po sati.

Letovi će se po istom rasporedu obavljati i ponedeljom i petkom i to avionom Airbus A330-300 sa 292 sedišta od čega 32 u biznis 260 u ekonomskoj klasi.

Letovi za sada nemaju oznaku Air Serbije, ali se može očekivati da će dve aviokompanije sklopiti kodšer sporazum, sudeći prema ranijim najavama srpske strane u vreme pregovora sa Kinezima. Najniža cena standardne povratne karte u ekonomskoj klasi je od 550 evra sa svim uračunatim taksama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije