Iberia ponovo pokrenula program Stopover Hola Madrid

Gradsko veće Madrida i španska aviokompanija Iberia ponovo su pokrenuli turistički program Stopover Hola Madrid.

Datum / Date: 29.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto ©: D.Nikolić / Geographica

Gradsko veće Madrida i španska nacionalna aviokompanija Iberia, ponovo su pokrenuli turistički program Stopover Hola Madrid.

Ovaj program, koji za cilj ima da privuče putnike u interkontinentalnom saobraćaju koji lete preko Madrida da se turistički zadrže u ovom gradu, pokrenut je još prošle godine ali je zbog pandemije Covid-19 obustavljen.

Gradonačelnik, izvršni predsednik Iberije kao i direktorka madridske turističke organizacije su na madridskom aerodromu Barajas predstavili novu uslugu koja je od sada ponovo dostupna putnicima.

Cilj programa je turistička promocija Madrida i svraćanje putnika u tranzitu da se zadrže nekoliko dana i noći u glavnom gradu Španije. Organizatori očekuju da bi do juna naredne godine ovu uslugu moglo da iskoristi preko 50.000 putnika. Kako bi ih motivisali na zadržavanje u Madridu, organizatori su ponudili specijalne popuste i povlastice koje bi važile za svakog tranzitnog putnika koji se odluči da u gradu provede od jednog do šest dana na proputovanju do nekih drugih destinacija.

Predstavnik kompanije AENA koja upravlja madridskim aerodromom je izjavio da je primetan oporavak avio saobraćaja. Broj avio operacija se približio na 60 posto pre-pandemijskog nivoa, a broj putnika konstantno raste.

Program Stopover Hola Madrid će prvenstveno biti promovisan u zemljama Latinske Amerike – Argentini, Čileu, Dominikanskoj Republici, Meksiku i Kostariki.

Avioni Iberije koji lete na interkontinentalnim letovima dobiće nove oznake i šare. Pored natpisa „Hola Madrid“, avioni će biti ukraženi prizorima Madrida, dok će putnicima biti prikazan promo video sa turističkim znamenitostima grada.

U programu će učestvovati i najpoznatiji hotelski lanci u Madridu, rezervaciona platforma Booking.com, AVIS rent-a-car i trgovinski lanac El Corte Ingles. Putnici će ostvariti i brojne popuste za posete čuvenim madridskim muzejima Prado i Thyssen-Bornemisza  kao i kraljevskoj palati.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije