Iran Air: Za liniju do Beograda vlada ogromno interesovanje

Iran Air je potvrdio da za liniju između Teherana i Beograda vlada ogromno interesovanje i da se ne isključuju nove linije.

Datum / Date: 13.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Donato Bolelli, Planespotters

Iran Air je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ održao konferenciju za medije povodom uspostavljanja redovnog saobraćaja između Teherana i Beograda.

Na ovoj liniji, koja je obnovljena posle 30 godina, leteće avioni Airbus A320 iranskog nacionalnog avio-prevoznika, dva puta nedeljno. Zbog velikog interesovanja putnika za novu liniju, najavljena je mogućnost uvođenja dodatnih letova, posebno u vreme važnih iranskih praznika, a nije isključena i mogućnost povezivanja Beograda sa drugim iranskim gradovima.

Zamenik menadžera operacija Iran Air-a, Abbas Ahadian Moghdam, je govoreći na konferenciji za medije, naglasio da se nada da će i srpska aviokompanija Air Serbia uspostaviti letove ka Iranu, i naveo da postoji mogućnost da to budu letovi ka Isfahanu i Širazu.

Novinarima se obratio i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je istakao porast broja iranskih turista u Srbiji čemu treba zahvaliti bezviznom režimo između dve zemlje, koji se ne sme dovesti u pitanje. Ljajić veruje da Beograd može da postane može da postane centralno mesto za iranske poslovne ljude i investicije.

Karte za ove letove su rasporodate sve do juna, što je, prema rečima ministra Ljajića, najbolji pokazatelj da je Srbija spremna za dolazak iranskih turista. On očekuje da će uspostavljanjem direktne avio veze između dve zemlje, broj turista značajno rasti.

Generalni menadžer Iran Air-a za Tursku i Grčku, koji je prisustvovao konferenciji je za sajt Aviatica izjavio da će prodaja karata biti moguća i u Srbiji i to preko sajta ove kompanije, ali uskoro i preko globalnih rezervacionih sistema.

Foto: Donato Bolelli, Planespotters

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije