Istanbulski aerodrom zatvoren zbog snega

Zbog velikih snežnih padavina zatvoren za saobraćaj novi istanbulski aerodrom.

Datum / Date: 25.01.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: iGA

Neobično obilne snežne padavine koje su pogodile Tursku izazvale su zatvaranje novog istanbulskog aerodroma.

To je prvi put da je aerodrom zatvoren za saobraćaj od njegovog otvaranja pre nešto više od dve godine.

Kako javljaju turski mediji, zbog velike količine snega obrušio se deo krova na jednom od kargo terminala, nakon čega je aerodrom u potpunosti zatvoren za saobraćaj.

Turkish Airlines, nacionalna avio-kompanija Turske, kojoj je novi istanbulski aerodrom glavna baza i čvorište preko kojeg povezuju najgušću mrežu destinacija na svetu, saopštila je da su svi letovi otkazani. Prvobitno je saobraćaj obustavljen do danas u 13 časova po lokalnom vremenu, a prema najnovijim informacijama obustava saobraćaja je produžena do kraja dana, tj. do ponoći uz veliku verovatnoću da će biti i nastavljena.

Turska je paralisana zbog obilnih snežnih padavina kakve se dugo ne pamte u ovoj zemlji. Zatvorene su škole, saobraćaj je u prekidu, a zvaničnici navode da je na hiljade ljudi zaglavljeno zbog prekida saobraćajnih tokova.

Letovi između Beograda i Istanbula su u prekidu već drugi dan. U nedelju su svi letovi u oba smera otkazani, osim letova Pegasus Airlines-a kome je odredište drugi istanbulski aerodrom Sabiha Gukčen, koji se nalazi na azijskoj strani grada.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije