ITB: Put oko sveta za jedan dan

U Berlinu je počeo ITB - najveći sajam turizma na svetu na kome će ove godine izlagati deset hiljada kompanija.

Datum / Date: 06.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: ITB Berlin

U Berlinu danas počinje, prema rečima samih orgnizatora, najveći sajam turizma na svetu – ITB. Ove godine će na sajmu izlagati skoro 10.000 kompanija iz 181 zemlje sveta, a Malezija je zemlja partner sovogodišnjeg sajma. Nikad bogatiji prateći konferencijski program pokrivaće teme kao što su nove tehnologije, virtualna stvarnost, zaštita životne sredine, a posebno interesovanje vlada za održivi turizam. Očekuje se poseta od preko 100.000 turističkih radnika iz celog sveta.

Porast izlagača iz Južne Amerike, Afrike i Australije je ove godine posebno istaknut od strane organizatra, a po prvi put će među izlagačima biti i Kurasao, Barbardos, Belize i El Salvador.

Organizatori su najavili pokretanje sajma u Mumbaju u Indiji, koji će po prvi put biti organizovan u aprilu 2020.

Sajam u Berlinu je poznat i kao mesto gde se okupljaju najveće svetske aviokompanije. Ove godine će među najvećim događajima biti predstavljanje nove ekonomske klase Qatar Airways-a. Ova kompanija već tradicionalno koristi berlinski ITB za predstavljanje svojih novih usluga.

Među izlagačima će biti i veliki broj kompanija iz Srbije. Osim brojnih turoperatora najveći nastup će imati Turistička organizacija Srbije, turističke organizacije Beograda i Novog Sada i aviokompanija Air Serbia.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije