Izložba 55 fotografija slavnih za jubilej Aerodroma Nikola Tesla

Izložba "Priča u 55 slika" svečano je otvorena na Aerodromu Nikola Tesla povodom 55 godina postojanja.

Datum / Date: 29.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Izložba arhivskih fotografija nekih od slavnih ličnosti koje su boravile na beogradskom aerodromu od 1962. do danas „Priča u 55 slika“ svečano je otvorena na Aerodromu Nikola Tesla povodom 55 godina postojanja.

Na fotografijama, koje su izložene u javnoj zoni Terminala 2, premijerno su prikazane na jednom mestu istorijske ličnosti poput Josipa Broza Tita na otvaranju aerodroma 28. aprila 1962. godine, dolasci Fidela Kastra, cara Hajla Selasija, kraljice Elizabete II i Dejvida Rokfelera. Među odabranim putnicima na fotografijama su muzičke ikone i glumci poput Elizabet Tejlor, Ričarda Bartona i Širli Templ, kao i naši zlatni sportisti, atletičarka Vera Nikolić i teniser Novak Đoković.

Izložbu „Priča u 55 slika“ svečano je otvorio specijalni gost Ljubomir Aćimović, bivši generalni direktor beogradskog aerodroma koji je radeći punih 40 godina u tom preduzeću svedok mnogih istorijskih događaja o kojima se na izložbi pričalo.

HJ1A0822 m

„Imam jedan amanet za buduće generacije, a to je, da se lokacija sačuva i odbrani kako bi se lepo rasporedili buduća pista i terminali. Ovaj aerodrom ima mogućnost da dosegne vrlo visok kapacitet i to je svetski, a ne samo balkanski brend“, rekao je Aćimović.

Dobrodošlicu na Aerodrom Nikola Tesla koji slavi 55 godina postojanja na ovoj lokaciji poželeo je prisutnim zvanicama Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd i rekao :

„Od otvaranja 1962. godine do danas beogradski aerodrom stalno se razvijao i rastao, da bi danas postao jedna od najuspešnijih kompanija. Sa gotovo 2000 zaposlenih opslužujemo 5 miliona putnika godišnje i za prvih 55 godina, mogu da kažem da je naš cilj i objektivno očekivanje da pređemo magičnu cifru od 5,5 miliona putnika. Kao regionalna zvezda u usponu, stalno unapređujemo i modernizujemo usluge i sve to finansiramo iz sopstvenih sredstava.

Bivši dugogodišnji generalni direktor Aerodroma Beograd Ljubomir Aćimović, svojim radom i energijom od pripravničkih dana do penzije, postavio je temelje dobrog poslovanja i svojim naslednicima delegirao ozbiljan zadatak – da nastave dobrim putem razvoja i da ih zaposleni poštuju kao lidere, ali, pre svega, kao ljude. Trudim se da za tako težak zadatak sa svojim timom pronađem odgovarajući algoritam ulazeći u drugih 55 godina, a zaposleni i vreme će dati svoj konačni sud“, kazao je Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora beogradskog Aerodroma.

Izložba „Priča u 55 slika“ biće otvorena za posetioce do kraja 2017. godine.

20170427_165135

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije