Svi putnici preživeli avionsku nesreću u Rusiji

Svi putnici i članovi posade preživeli prevrtanje aviona prilikom prinudnog sletanja u šumu.

Datum / Date: 16.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: West Siberian Prosecution Office

Avion Antonov An-28, ruske aviokompanije SiLA, koji je jutros nestao sa radara nakon poletanja, imao je prinudno sletanje u sibirsku tajgu.

Kako su potvrdili zvaničnici, svih 18 putnika i članova posade koji su bili u avionu su preživeli. Samo je jedan od pilota zadobio teže povrede (prelom noge), dok su ostali putnici prošli sa manjim povredama ili čak bez njih.

U ovoj nesreći je avion totalno uništen. On je završio izokrenut ali se nije raspao. Pretpostavlja se da su piloti izvršili prinudno sletanje na čistinu u šumskom području nakon što je bar jedan od motora otkazao, piše Aviation Herald. Prema istom izvoru, putnici su izjavili da su oba motora otkazala.

Aviokompanija SiLA nije članica IATA, a nema informacija niti o njenom članstvu u ICAO, međunarodnoj vazduhoplovnoj ageniciji UN-a.

Avion Antonov An-28 koji je nestao sa radara je jedan od šest aviona ovog modela koji se nalaze u floti aviokompanije SiLA. To je mali turbo-elisni avion kapaciteta do 17 putnika.

Pre deset dana, 6. jula na poluostrvu Kamčatka se desila avionska nesreća aviona Antonov An-26. Nakon nestanka aviona sa radara, pronađeno je mesto nesreće i utvrđeno je da je avion prilikom sletanja na aerodrom Palana udario u klif na obali Ohotskog mora.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije