Kobi Brajant poginuo kada se njegov helikopter srušio kod Los Anđelesa

U helikopterskoj nesreći kod Los Anđelesa poginulo devet osoba među kojima i čuvena NBA zvezda Kobi Brajant i njegova ćerka.

Datum / Date: 27.01.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wikimedia

Devet osoba je poginulo u vazduhoplovnoj nesreći kada se privatni helikopter Sikorsky S-76 NBA košarkaša Kobija Brajanta (Kobe Bryant) srušio nedaleko od Los Anđelesa.

Helikopter u kome su se nalazili Brajant i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, bivši trener bejzbol kluba Brewster Whitecaps Džon Altobeli, njegova žena Keri i ćerka Alisa. Osim njih u helikopteru su se nalazile još tri osobe čiji identitet još nije poznat, kao i pilot.

FBI je jutros saopštio da je započeo istragu o padu helikoptera, uz tvrdnju da helikopter nije trebalo da poleti s obzirom da su vremenski uslovi bili veoma nepovoljni i da je bila izuzetno gusta magla.

Prema prvim informacijama helikopter se srušio sa visine od 500 metara i udario je u brdo brzinom od skoro 300 km/h što je njegova maksimalna brzina. Malo pre pada pilot je podigao helikopter na 600 metara, nakon što ga je kontrolni toranj upozorio da „još uvek leti prenisko“.

Nesreća se dogodila u nedelju, 26. januara 2020. oko 10 časova po lokalnom vremenu (19 časova po našem) u Kalabasasu, predgrađu Los Anđelesa u brdima iznad Malibua. Helikopter je navodno trebalo da sleti na aerodrom Holywood-Burbank.

Kobi Brajant (Kobe Bryant) je bio jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Rođen je 1978. u Filadelfiji. Igrao je za NBA tim iz Los Anđelesa LA Lakers od 1996. Povukao se 2016. posle 20 godina igranja za svoj omiljeni tim kome je doneo pet titula.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije