Kobi Brajant poginuo kada se njegov helikopter srušio kod Los Anđelesa

Početna|VESTI|Crna kutija|Kobi Brajant poginuo kada se njegov helikopter srušio kod Los Anđelesa

Kobi Brajant poginuo kada se njegov helikopter srušio kod Los Anđelesa

U helikopterskoj nesreći kod Los Anđelesa poginulo devet osoba među kojima i čuvena NBA zvezda Kobi Brajant i njegova ćerka.

Objavljeno:27. 1. 2020.|11:12Autor: Tagovi:, , , , |

Devet osoba je poginulo u vazduhoplovnoj nesreći kada se privatni helikopter Sikorsky S-76 NBA košarkaša Kobija Brajanta (Kobe Bryant) srušio nedaleko od Los Anđelesa.

Helikopter u kome su se nalazili Brajant i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, bivši trener bejzbol kluba Brewster Whitecaps Džon Altobeli, njegova žena Keri i ćerka Alisa. Osim njih u helikopteru su se nalazile još tri osobe čiji identitet još nije poznat, kao i pilot.

FBI je jutros saopštio da je započeo istragu o padu helikoptera, uz tvrdnju da helikopter nije trebalo da poleti s obzirom da su vremenski uslovi bili veoma nepovoljni i da je bila izuzetno gusta magla.

Prema prvim informacijama helikopter se srušio sa visine od 500 metara i udario je u brdo brzinom od skoro 300 km/h što je njegova maksimalna brzina. Malo pre pada pilot je podigao helikopter na 600 metara, nakon što ga je kontrolni toranj upozorio da „još uvek leti prenisko“.

Nesreća se dogodila u nedelju, 26. januara 2020. oko 10 časova po lokalnom vremenu (19 časova po našem) u Kalabasasu, predgrađu Los Anđelesa u brdima iznad Malibua. Helikopter je navodno trebalo da sleti na aerodrom Holywood-Burbank.

Kobi Brajant (Kobe Bryant) je bio jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena. Rođen je 1978. u Filadelfiji. Igrao je za NBA tim iz Los Anđelesa LA Lakers od 1996. Povukao se 2016. posle 20 godina igranja za svoj omiljeni tim kome je doneo pet titula.