LOT Kaleidoscope: Beograd u novogodišnjem izdanju

Inflight magazine poljske avio-kompanije LOT u svom novogodišnjem izdanju predstavlja Beograd.

Datum / Date: 28.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

„Istorija ovog grada bi mogla da posluži kao džepni vodič kroz Evropsku istoriju“, počinje svoj tekst o Beogradu poljski novinar Mariuš Janik, koji je za Kaleidoscope, inflight magazin avio-kompanije LOT, objavio opširnu reportažu o našem glavnom gradu.

Beograd je glavna destinacija koja je predstavljena u decembarskom (novogodišnjem) izdanju ovog veoma kvalitetnog i čitanog časopisa.

kaleidoscope-naslovna

Kaleidoscope

Inflight Magazine avio-kompanije LOT izlazi od 1979. godine. Časopis je besplatan i nalazi se na svakom letu LOT-a, a mesečni tiraž je oko 35.000.

Reportaža na desetak strana objavljena je u rubrici „Putovanja za ceo život“, a Beograd je predstavljen kao jedinstven grad Zapadnog Balkana, koji dostojanstveno nosi svoju tešku istoriju kroz koju je više puta bio rušen i koji je danas uprkos svemu jedan izrazito dinamičan, moderan i šarmantan grad.

Na početku ovog teksta nisu splavovi i jeftin provod kako to obično bude u sličnim turističkim prikazima našeg glavnog grada.

Putopisac počinje svoju beogradsku priču od Kalemegdana koga veoma detaljno opisuje i ujedno daje upečatljiv osvrt na kompleksnu i stradalničku istoriju grada. U šetnji po centru on ističe uzbudljiv miks Art Nouveau moderne i socrealizma.

U preporukama na kraju reportaže navode se muzeji „Nikole Tesle“ i Vazduhoplovni muzej za koga se kaže da je obavezno mesto za sve ljubitelje avijacije.

Kompletnu reportažu možete pročitati online Favicon - 16x16, a svi putnici poljskog avio-prevoznika imaće priliku da se upoznaju sa našim glavnim gradom na stranicama časopisa Kaleidoscope koji se može naći zadenut u pregrade ispred svakog sedišta na svim letovima LOT-a u narednih mesec dana.

kaleidoscope-belgrade-article

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije