LOT najavio direktne letove ka Delhiju

Posle 27 godina pauze, poljski LOT ponovo uspostavlja direktan saobraćaj ka Indiji uspostavljanje leta ka Delhiju.

Datum / Date: 28.01.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: MTI / Kovács Tamás

Povodom 90. godišnjice od osnivanja, poljska aviokompanija LOT od 17. septembra 2019. uvodi novu dugolinijsku destinaciju iz Varšave – Delhi. Kao i prema svim dugolinijskim destinacijama, i ka ovoj će leteti moderan Boeing B787 Dreamliner, i to pet puta nedeljno. LOT počinje da leti do Indije nakon 27 godina pauze. Do Delhija LOT je leteo od 1985. do 1992. a do Mumbaja do 1982.

Sa ovom novom vezom, putnici će imati najkraću i najpogodniju vezu do Delhija, ne samo iz Varšave, već i iz mnogih gradova u centralnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi.

Delhi kao nova destinacija LOT-a, nije odabran nasumice, kažu u ovoj kompaniji. Indija ima više od 1,3 milijarde ljudi i sedma je ekonomska sila u svetu. Nakon Singapura, to je druga destinacija po iznosu direktnih poljskih ulaganja u Aziji. Zahvaljujući geografskom položaju Poljske i rastućoj mreži linija LOT-a Varšavu se nametnula kao jedan od najvažnijih tranzitnih gradova za indijske putnike koji preko nje imaju pristup celoj Evropi.

Nova direktna veza takođe nudi povoljnu vezu preko Varšave sa mnogim gradovima širom Evrope i Severne Amerike.

Tokom letnjeg reda letenja (17.09.-26.10.2019.) let iz Varšave do Delhija, sa oznakom LO 71 će se obavljati svakog utorka, srede, petka, subote i nedelje u 22:40. Na Terminal 3 aerodroma u Delhiju sletiće u 09:00 po lokalnom vremenu nakon 6.50 sati leta. U povratku, Dreamliner će poletati na liniji sa oznakom LO 72 u 11:15. po lokalnom vremenu svakog ponedeljka, srede, četvrtka, subote i nedelje. Sletanje u Varšavu planirano je nakon 8 sati leta u 15:45. po lokalnom vremenu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije