LOT najavio sezonske linije do Skoplja i Podgorice

Početna|VESTI|Srbija i region|LOT najavio sezonske linije do Skoplja i Podgorice

LOT najavio sezonske linije do Skoplja i Podgorice

Poljski LOT je najavio širenje na Balkanu, uspostavljanjem redovnih, sezonskih linija od Varšave do Skoplja i Podgorice.

Objavljeno:6. 2. 2018.|12:00 » 14:55Autor: Tagovi:, , , , , , , |

Skoplje i Podgorica su dve najnovije destinacije poljske aviokompanije LOT. U saopštenju za  medije ova je kompanija najavila početak redovnog saobraćaja između Varšave i glavnih gradova Makedonije i Crne Gore od 1. juna.

Planirano je da letovi budu sezonski, tokom letnje sezone a LOT će do ova dva grada leteti šest puta nedeljno avionom Embraer 170 ili 175 sa kapacitetom od 70 do 82 sedišta. Do Skoplja će leteti svakog dana osim nedeljom, a do Podgorice svakog dana osim sredom.

„Skoplje je potpuna novina u mreži linija LOT-a. Makedonija postaje sve popularnija među turistima, privlačeći ih svojom kuhinjom i kulturnom različitošću. To je ujedno i odlična baza za obilazak susednih zemalja: Grčke, Albanije i Bugarske. Do Podgorice smo već letetli prošlog leta i mišljenja smo da ova linija ima veliki potencijal i da je treba obnoviti uz povećanje kapaciteta“, rekao je Adrian Kubicki, direktor komunikacija LOT-a.

Osim novih letova do Skoplja i Podgorice, kompanija će tokom letnjeg reda letenja 2018. na prostoru Zapadnog Balkana predstaviti i novu liniju do Dubrovnika (od maja, sa šest letova nedeljno) dok će na drugim linijama povećati kapacitet i broj letova. Linija do Zagreba će biti povećana sa 10 na 14 letova, do Beograda sa 9 na 11 letova, do Ljubljane sa šest na sedam letova. Pored ovih gradova LOT takođe leti i do Splita i Zadra dva puta nedeljno, do Pule jednom nedeljno.