LOT poleteo ka novom aerodromu Daxing u Pekingu

Poljska aviokompanija LOT uspostavila je redovnu liniju do novog aerodroma Daxing u Pekingu.

Datum / Date: 16.01.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: LOT Polish Airlines

Avion Dreamliner poljske aviokompanije LOT poleteo je 15. januara iz Varšave ka novom aerodromu u Pekingu nazvanom Daxing (PKX).  Udaljenost od oko 7.000 kilometara preletena je za manje od 9 časova.

Aerodrom Peking – Daxing je najnovija, deveta po redu, azijska destinacija poljskog avio prevoznika do koje će avioni leteti četiri puta nedeljno. Ovi letovi će biti dopuna postojećem redu letenja do starijeg međunarodnog aerodroma u Pekingu (PEK) tako da od sada putnici iz Poljske ali i Centralne i Istočne Evrope mogu leteti do Pekinga svakog dana.

Do Daxinga (PKX) će LOT leteti ponedeljkom, sredom, petkom i subotom, a do starog aerodroma (PEK) utorkom, četvrtkom i nedeljom.

„Nakon veoma uspešne 2019. godine za LOT, kada smo prevezli preko 10 miliona putnika i povećali broj destinacija na 120, spremni smo da započnemo i ovu novu godinu odlučno i posvećeno. Aerodrom Daxing sa impresivnom infrastrukturom otvara nove mogućnosti razvoja za nas u jednoj od najnaprednijih privreda na svetu. To je odličan izbor poslovne putnike i turiste koji putuju između Centralne i Istočne Evrope sa jedne strane i Kine sa druge“, rekao je Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a i predsednik upravnog odbora ove kompanije.

U saopštenju poljske aviokompanije povodom uspostavljanja nove linije, navedeno je se avio tržište između Poljske i Kine razvija veoma dinamično i brzo poslednjih godina što potvrđuje i dostignuta brojka od 200.000 putnika na ovoj ruti u prošloj godini. To je bilo moguće zahvaljujući direktnim letovima LOT-a ka Pekingu. Prosečna popunjenost putničke kabine na liniji ka Pekingu je u prošloj godini bila preko 90 posto tokom leta i 86 posto tokom slabije zimske sezone.

Aerodrom Daxing je nedavno otvoreni novi međunarodni aerodrom pored Pekinga. Predstavlja jedan od najmodernijih i najvećih aerodroma na svetu koji pleni svojim arhitektonskim rešenjem Zahe Hadid. Aerodrom ima četiri piste, prelepi i najveći jedinstveni putnički terminal na svetu u obliku morske zvezde, ima godišnji kapacitet za 72 miliona putnika i 20 miliona tona robe.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije