LOT sleteo u Majami

LOT je uspostavio redovnu liniju od Varšave do Majamija koji je tako postao deveta američka destinacija poljskog avio prevoznika.

Datum / Date: 02.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

LOT je 1. juna 2019. poleteo ka Majamiju. Ova destinacija je deveta u Severnoj Americi. Na novoj liniji LOT će leteti četiri puta nedeljno modernim avionima Dreamliner (Boeing 787-8 i 787-9).

Letovi će se obavljati svakog ponedeljka, srede, petka i subote. Polazak iz Varšave je u 12.05, sa dolaskom na aerodrom u Majamiju u 17.30 po lokalnom vremenu. Avioni LOT-a će sa Floride poletati u 20.05, a na varšavskom aerodromu Frederik Šopen će biti narednog dana u 12.15. Prema redu letenja, let će trajati oko 11 i po sati.

Veza centralne i istočne Evrope

„LOT je omogućio idealnu rutu za sve koji žele da lete između Floride i centralne i istočne Evrope, najnaprednijeg evropskog regiona. Trenutno preko pola miliona putnika leti ka iz ovog dela Evrope ka Floridi uprkos nedostatku direktnog leta. LOT će im omogućiti vezu sa Floridom preko Varšave – najudobnijeg evropskog aerodroma, koji ima podjednako kratko vreme između letova kao i između gradova iz regiona i Varšave. Veza sa Floridom je omogućena i putnicima iz Budimpešte, Praga, Bukurešta, Kijeva, Košica, Talina, Beča, Moskve, Vilnjusa, ali i Diseldorfa, Hamburga ili Stokholma“, izjavio je predsednik LOT Polish Airlines-a Rafal Milčarski.

U saopštenju za medije povodom nove linije, LOT navodi da preko pola miliona Poljaka živi na Floridi što zajedno sa velikom tražnjom za kargo saobraćajem predstavlja snažan potencijal za razvoj ove nove linije.

Majami je 14. interkontinentalna linija u mreži LOT-a i deveta u Severnoj Americi. Iz Varšave LOT leti do Njujorka (JFK i Newark), Čikaga, Los Anđelesa, Toronta, Tokija, Seula, Pekinga, Singapura, Delhija i Kolomba, a tu su i letovi iz Krakova, Žešova i Budimpešte.

Ovakav razvoj mreže linija moguć je zahvaljujući stalnoj obnovi flote. nedavno je kompaniji isporučen 13 po redu avion iz Boeing-ove porodice Dreamliner-a, a do kraja godine će ih biti ukupno 15. Prošle godine LOT je prevezao ukupno 8,9 miliona putnika, a ove godine se očukuje 10 miliona.

(Naslovna fotografija: LOT / M. Kwasowski)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije