Thai Smile novi član Star Alliance Connecting Partners programa

Star Alliance prihvatila zahtev aviokompanije Thai Smile da postane članica Connecting Partners programa.

Datum / Date: 02.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Star Alliance je objavila da je prihvatila zahtev aviokompanije Thai Smile da postane članica njihovog Connecting Partners programa.

Vest je saopštio Džefri Goh, generalni direktor Star Alliance na konferenciji za medije organizovanoj u sklopi IATA godišnje skuštine i Svetskog vazduhoplovnog samita koji se održavaju u Seulu.

U isto vreme i na istom mestu članice alijanse su se okupile u okviru redovne junske skupštine (CEB). Odluka je doneta na ovom sastanku dan pre nego što je danas saopštena javnosti.

Thai Smile je low cost podružnica tajlandske nacionalne aviokompanije Thai Airways koja je punopravni član Star Alliance. To je druga članica Connecting Partners programa alijanse, nakon što je 2017. program zaživeo prijemom u članstvo kineskog regionalnog avio prevoznika Juneyao Airlines.

Kineski Juneyao Airlines otvorio program

Connecting Partners je model je pokrenut u junu 2016. kao dopuna punopravnom članstvu u alijansi. Za razliku od punopravnog članstva gde sve članice moraju da imaju komercijalne sporazume sa svim ostalim članicama, avio kompanije u ovom partnerstvu moraju da imaju najmanje tri takva komercijalna sporazuma. Putnici koji u okviru svog putovanja imaju i neki od letova članica Connecting Partner programa mogu da ostvare sva prava i pogodnosti kao da putuju na letu bilo koje druge članice alijanse. Oni će moći da se čekiraju do svoje krajnje destinacije, a oni koji poseduju Gold status u okviru nekog od frequent flyer programa alijanse mogu da ostvare sve pogodnosti u skladu sa svojim statusom u alijansi.

Očekuje se da će do kraja godine Thai Smile ispuniti sve neophodne uslove za pristupanje u članstvo i da će već od naredne godine biti i zvanično članica Star Alliance Connecting Partners programa.

Alijansa će zahvaljujući novoj članici dodati 11 novih destinacija u svoju mrežu linija, koja već obuhvata 1300 aerodroma u 194 zemlje. Thai Smile poseduje flotu od 20 aviona Airbus A320 i leti do 27 destinacija u Tajlandu, Kambodži, Kini, Hong Kongu, Tajvanu, Indiji, Maleziji, Mjanmaru i Laosu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije