LOT traži veliki broj pilota i članova kabinskog osoblja

Veliko interesovanje za posao pilota i kabinskog osoblja u poljskoj aviokompaniji LOT.

Datum / Date: 30.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Na konkurs za posao pilota i kabinskog osoblja u poljskoj aviokompaniji LOT javilo se preko hiljadu zainteresovanih kandidata iz celog sveta, a među njima i veliki broj iz Srbije i Hrvatske, navedeno je u saopštenju kompanije.

Zbog velikog širenja flote i operacija, poljski LOT ima potrebu da u stalni radni odnos primi oko 300 pilota i članova kabinskog osoblja za avione Bombardier Q400 i Embraer 170/190. Na konkurs koji je raspisan početkom juna javilo se preko 1000 zainteresovanih kandidata, a njihova provera će biti obavljena u bazama kompanije u Varšavi i Budimpešti.

LOT se ovim konkursom predstavio kao veoma ozbiljan i poželjan poslodavac, tvrdi se u saopštenju. U ovoj kompaniji izabranim pilotima nude besplatnu obuku za traženi tip aviona (type rating) uz mogućnost da u naredne tri godine napreduju do modela Boeing 737 MAX i Dreamliner.

U saopštenju se navodi da je LOT trenutno jedina aviokompanija u Srednjoj i Isočnoj Evropi koja u značajnoj meri razvija interkontintenalni saobraćaj. U floti poljske nacionalne aviokompanije nalazi se 11 Boeing-ovih Dreamliner aviona, a do kraja sledeće godine njihov broj će biti 15. U istom periodu broj aviona 737 MAX 8 porašće na 12, a četiri nova Embraera 195 će ući u flotu kompanije do kraja ove godine.

FlightGlobal je imenovao LOT evropskom aviokompanijom sa najdinamičnijim rastom. Prošle godine prevezli su 6,8 miliona putnika što je za 25% više nego godinu dana pre. Cilj kompanije je da ove godine prevezu 9 miliona putnika, a da sledeće pređu 10 miliona. LOT nudi više od 100 linija, među kojima su i letovi iz Varšave do Njujorka, Čikaga, Los Anđelesa, Toronta, Pekinga, Seula, Tokija i Singapura kao i od Budimpešte do Njujorka i Čikaga.

U januaru naredne godine LOT slavi 90 godina postojanja kompanije i smatra se jednom od najstarijih aviokompanija na svetu koje su još uvek operativne.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije