Lufthansa otkazala 800 letova zbog štrajka u javnom sektoru

Nemačka Lufthansa bila je prinuđena da 10. aprila otkaže 800 letova zbog velikog štrajka u javnom sektoru.

Datum / Date: 10.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Drugi najveći nemački sindikat „Verdi“ štrajkuje danas, 10. aprila. Među članovima tog sindikata je i veliki broj zaposlenih na aerodromima u službama obezbeđenja i prihvata i otpreme aviona i putnika.

Zbog ovog velikog štrajka u javnom sektoru nemačka aviokompanija Lufthansa je bila prinuđena da danas otkaže oko 800 letova, a među aerodromima gde se štrajkuje je i najveći nemački aerodrom koji se nalazi u Frankfurtu i koji je glavno čvorište Lufthanse.

Osim u Frankfurtu, otkazanih letova ima i u Minhenu, drugom po veličini interkontinentalnom čvorištu Lufthanse, Kelnu i Bremenu. Većinom su otkazani letovi u domaćem i evropskom saobraćaju, dok je samo manji broj otkazanih letova u interkontintenalnom saobraćaju. Zbog štrajka će nekih 90.000 putnika biti u problemu.

Lufthansa je otvorila specijalnu stranicu na svom sajtu preko koje svi putnici čiji su letovi otkazani mogu dobiti detaljne informacije o mogućnostima da izvrše promenu leta, koja će biti besplatna. Putnici u domaćem saobraćaju se pozivaju da putuju vozovima. Normalizacija aviosaobraćaja se očekuje sutra ujutro.

Iz Lufthanse su poručili da je za njih štrajk potpuno neprihvatljiv i da nema nikakve veze sa ovom kompanijom. Štrajkuje ceo sindikat u znak podrške radnicima u javnom sektoru koji zahtevaju povećanje plata.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije