Mahan Air iznenada otkazao sve letove do Beograda

Iranski Mahan Air iznenada otkazao sve preostale čarter letove između Teherana i Beograda koji su bili planirani do oktobra.

Datum / Date: 23.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Danas, 23. avgusta u 9.50 odleteo je poslednji avion Mahan Air-a (W5) na čarter liniji između Teherana i Beograda. Ova kompanija je planirala dva nedeljna leta do kraja septembra, a potom do sredine oktobra jedan let nedeljno.

Kako Aviatica saznaje od hendling agencije ove kompanije u Beogradu, svi dalji letovi su otkazani pre nekoliko dana.

Mahan Air je u poslednje vreme za Beograd leteo velikim, širokotrupnim avionima Airbus A340-300 prevozeći iranske turiste koji posećuju Srbiju.

Beograd je postao veoma popularna turistička destinacija za iranske turiste nakon ukidanja viznog režima. To je prouzrokovalo uspostavljanje većeg broja direktnih aviolinija između Teherana i Beograda, a osim Mahan Air-a ka našem glavnom gradu još uvek lete Iran Air i Qeshm Air, obe kompanije sa po dva leta nedeljno sve do kraja oktobra.

Direktni letovi ka Iranu ispostavili su se brzo kao politički problem između Srbije i Evropske unije, jer su povećali broj iranskih imigranata koji ulaze u EU preko naše zemlje. Prema podacima nevladinih organizacija koje se bave migrantima, skoro trećina putnika koji iz Irana doputuje u Beograd se ne vrati nazad u svoju zemlju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije