Air Serbia ukida liniju za Maltu

Air Serbia je planirala da smanji broj letova do Malte na dva nedeljno, ali umesto toga doneta odluka da se linija ukine.

Datum / Date: 22.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

Direktan let od Beograda do Malte nacionalnim avioprevoznikom Air Serbia je ukinut od 15. septembra. Tog dana je predviđen poslednji let na liniji koja već duže vreme beleži loše rezultate.

Do tada će Air Serbia leteti ka Malti tri puta nedeljno, a od 18. septembra je bilo planirano da se broj letova smanji na dva nedeljno, međutim, prema najnovijim podacima sa sajta Air Serbije, ova se linija umesto smanjenja letova potpuno ukida.

Do Malte leti još i lowcost aviokompanija Wizz Air, sa tri leta nedeljno sve do kraja letnjeg reda letenja 26. oktobra. Za razliku od Air Serbije, Wizz Air beleži odlične rezultate na liniji za Maltu, koja je poslednjih godina veoma popularna destinacija za radnike iz Srbije koji tamo nalaze posao.

Iz Air Serbije još uvek nema zvaničnog saopštenja povodom otkazivanja ove linije. Putnicima se, preko sajta kompanije, ostavlja mogućnost da do Malte stignu preko Rima, letovima Air Serbije i potom Alitalije, sa kojom naš prevoznik ima kodšer sporazum i čvrstu partnersku saradnju.

Linija za Maltu je do sada bila sezonska i obavljala se samo tokom letnjeg reda letenja. Nije poznato da li Air Serbia namerava da je vrati od sledećeg leta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije