Majami je nova destinacija LOT-a

Poljski LOT nastavlja sa širenjem svoje interkontinentalne mreže linija otvaranjem nove linije od Varšave do Majamija.

Datum / Date: 15.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Poljska aviokompanija LOT je obavestila javnost o uspostavljanju nove dugolinijske veze između Varšave i Severne Amerike. Od 1. juna 2019. godine ova će kompanija leteti na Floridu uspostavljanjem direktne linije između Varšava i Majamija.

Planirano je da se letovi obavljaju četiri puta nedeljno (ponedeljkom, sredom, petkom i subotom) avionom Boeing 787-8 Dreamliner sa 252 putnička mesta u tri klase.

Polazak sa aerodroma u Varšavi planiran je za 12.05, a dolazak u Miami u 17.30. Ukupno vreme leta je oko 11 i po sati. Putnici će iz Majamija imati polazak uveče u 20.05 po lokalnom vremenu i posle 10 sati leta sleteti sledećeg dana u Varšavu u 12.15 sati po lokalnom vremenu. Veza je veoma pogodna i za putnike iz cele Centralne i Istočno Evrope.

Majami je trenutno jedno od najvećih tržišta u SAD koje nije bilo pokriveno letovima LOT-a. Ovo će biti 14. dugolinijska destinacija poljske kompanija i šesta linija u Severnoj Americi posle Njujorka (JFK i Newark), Čikaga, Toronta i Los Anđelesa. Osim iz Varšave LOT obavlja redovan dugolinijski saobraćaj i iz Budimpešte, Krakova i Žešova.

Foto: MTI / Kovács Tamás

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije