Najavljen MegaDo 8 – Od Beča, preko Brisela do Palma de Majorke

Osmi po redu MegaDo se ove godine ponovo vraća u Evropu uz pomoć Star Alliance, Austrian-a, Brussels Airlines-a i Hyatt-a.

Datum / Date: 12.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

Sigurno se svi sećate školskih ekskurzija. Možete li da zamislite atmosferu iz jednog takvog autobusa ali u avionu, specijalno zakupljenom za privatni čarter let sa jednim jedinim ciljem maksimalne zabave. To je MegaDo!

MegaDo je organizacija koja okuplja zaljubljenike u avijaciju, letenje, skupljače nagradnih milja, česte letače, spotere, avio-fanatike. Za njih se svake godine organizuje specijalan program koji uključuje najam aviona od neke od avio-kompanija koja je odabrana da bude učesnik i suorganizator projekta. Potom se pažljivo osmisli veoma zanimljiv itinerer koji uključuje posete aerodromima i aviokompanijama u nekoliko gradova.

Ove godine se održava osmi po redu MegaDo, koji je, kao i onaj prošle godine pripremljen uz pomoć Star Alliance i posebno avio-kompanija Austrian i Brussels Airlines. MegaDo 8 će se održati od 19. do 22. septembra sa početkom u Beču gde će učesnici moći da se upoznaju sa svakodnevnim životom domaćeg Austrian-a. Imaće priliku da vide kako funkcioniše avio-kompanija na svom matičnom aerodromu. Austrian će specijalno za tu priliku otvoriti vrata svojih kancelarija, hangara i radionica.

flughafen_wien_austrian

Star Alliance će prirediti VIP žurku povodom 20. godišnjice alijanse, a narednog dana učesnici se ukrcavaju u Airbus A320 Brussels Airlines-a gde će uz specijalan meni i žurku na letu započeti svoje putovanje ka Briselu, sedištu pomenute belgijske aviokompanije.

Poslet posete Briselskom aerodromu i centrali Brussels Airlines-a Megadueri (kako sebe nazivaju učesnici ovog događaja) nastavljaju let ka Palma de Majorki gde će za njih biti organizovana specijalna koktel zabava u organizaciji lanca hotela Hyatt.

Ovaj trodnevni program je pušten u prodaju 11. maja i za samo pola sata rasprodato je 150 karata te je avion skoro popunjen. Organizatori su za danas najavili otvaranje prodaje za još deset karata koliko je preostalo u obe klase „Sit with the cool kids“ (ekonomska) i „Fly in style“ (biznis klasa). Četiri mesta u avionu su rezervisana za VIP putnike koji će biti smešteni u red pored izlaza u vanrednim okolnostima gde će imati više prostora za noge, blokirano srednje sedište i luksuznu uslugu uz šampanjac.

MegaDo program je veoma popularan u Severnoj Americi i Skandinaviji. Putnici koji jednom učestvuju u ovoj ludoj eksurziji vraćaju se iznova, a ekipe koje se nađu u avionu se znaju sa prethodnih susreta i znaju kako da se zabave zajedno. Atmosfera je prava drugarska kako u avionu tako i zemlji.

Svake godine MegaDo organizuje i nadmetanje sa kojeg prikupljena sredstva odlaze u humanitarne svrhe. Na licitaciju se stavljaju specijalni pokloni avio-kompanija i aerodroma koji su posebno značajni za kolekcionare, zatim vredna i kvalitetna pića, modeli aviona ali i posebno pravo boravka u pilotskoj kabini na 15-tak minuta tokom poletanja i sletanja. Učesnici se nadmeću za svoje mesto kod pilota ili za suvenir, a iznosi dostižu i nekoliko hiljada evra.

Aviatica je imala tu čast da prošle godine, na poziv organizatora, učestvuje na MegaDo 7 Favicon - 16x16 događaju koji je takođe bio u Evropi, a putovanje je tada počelo posetom SWISS-u u Cirihu Favicon - 16x16, zatim Airbus-ovoj fabrici u Hamburgu i na kraju se završio žurkom na plaži na Mikonosu. Ove godine MegaDo je ponovo u Evropi, a njegov itinerer uključuje Beč, Brisel i Palma de Majorku. Ako ste zainteresovani požurite da rezerviše svoje mesto Favicon - 16x16. Ostalo je još samo malo.

Park-Hyatt-Mallorca-P183-Park-View-Suite-Terrace.masthead-feature-panel-medium.jpg

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije