Niš povezan direktnom linijom sa Bečom

Niš je dobio dugo čekanu direktnu liniju do Beča, petu Wizz Air-ovu i 11 ukupnu sa niškog aerodroma.

Datum / Date: 20.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Sletanjem aviona aviokompanije Wizz Air iz Beča zvanično  je uspostavljen redovan putnički  avio saobraćaj na relaciji Beč – Niš – Beč.  Wizz Air će u zimskom redu letenja na pomenutoj relaciji vršiti redovan putnički avio saobraćaj dva puta nedeljno utorkom i subotom. Treći dodatni let na pomenutoj relaciji vršiće se četvrtkom u periodu novogodišnjih praznika kao i od 14. Februara 2019.godine do kraja zimske sezone.

Podsećanja radi Wizz Air je započeo sa letovima sa aerodroma ,,Konstantin Veliki“ juna 2015. godine sa dve avio linije ka Malmeu i Bazelu, a potom je uvedeno još tri. Trenutno je u organizaciji ove avio kompanije iz Niša moguće leteti ka Bazelu, Dortmundu, Memigenu, Malmeu i Beču.

„Svakako smo veoma zadovoljni  saradnjom sa kompanijom Wizz Air i raduje nas otvaranje nove linije za Beč. Uspešna saradnja Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu sa kompanijama na razvoju vazdušnog saobraća iz Niša se naravno nastavlja. Ove godine će biti ukupno preko 8% putnika više nego u 2017. godini. Treba imati u vidu da je poskupljenje nafte, a to znači i goriva za vazduhoplove trenutno od velikog uticaja na rad svih aviokompanija, posebno low-cost, što donekle usporava njihovu konačnu odluku o novim linijama. Međutim, pošto je prethodnih godina dokazano da je putnički potencijal za vazdušni saobraćaj iz Niša dovoljno veliki i značajan za angažovanje više kompanija, uvereni smo da će se broj letova i destinacija i dalje povećavati. U tom cilju naši kontakti su neprekidni sa kompanijama koje sada lete, ali i sa onim koje bi mogle biti zainteresovane za otvaranje svojih linija iz Niša tokom 2019.godine“, izjavio je direktor Aerodroma Niš

„uvodimo novu liniju koja predstavlja jedinu direktnu vezu između ova dva grada, čime putnicima iz Srbije pružamo mogućnost da posete glavni grad Austrije, poznat po svojoj bogatoj kulturi. Potvrđujući svoju posvećenost Nišu i ovom regionu, Wizz Air nudi 850.000 mesta na letovima iz Srbije u 2018. godini, čime podržava preko 600 radnih mesta u povezanim sektorima. S nestrpljenjem očekujemo putnike iz Srbije na svojim letovima. Naša aviokompanija teži da ponudi sve veći broj linija ka uzbudljivim destinacijama za svoje putnike iz Evrope i van nje“, naglasili su predstavnici mađarske aviokompanije Wizz Air.

(Saopštenje i fotografije: Aerodrom Konstantin Veliki Niš, naslovna fotografija: Wizz Air)

 

 

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije