Norwegian daje putnicima jedan dan da se predomisle i otkažu kartu

Norveška aviokompanija Norwegian uvela mogućnost besplatnog otkazivanja svih vrsta karata do 24 sata nakon kupovine.

Datum / Date: 04.08.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Norwegian

Kako bi odgovorio na potražnju putnika za većom fleksibilnošću, Norwegian je promenio pravila rezervacija u delu koji se odnosi na otkazivanje karata i promene.

Norveška aviokompanija je omogućila besplatno otkazivanje kupljene karte i punu refundaciju u roku od 24 sata od kupovine.

„Poslovni model Norwegian-a se zasniva na davanju slobode izbora putnicima i to je nešto što je u osnovi i ove nove odluke. U poslednjih godinu dana vidimo da se situacija za putnike menja velikom brzinom zbog čega je sve veća potreba za fleksibilnim opcijama. Ovom odlukom dajemo našim putnicima više vremena da isplaniraju i organizuju svoje putovanje, da rezervišu hotelski smeštaj i druge aranžmane koji su povezani sa njihovim letovima“, navedeno je u saopštenju aviokompanije Norwegian.

Norwegian svojim putnicima nudi karte u tri kategorije: LowFare, LowFare+ i Flex. U zavisnosti od vrste karte važe i posebni uslovi. Ova tri tipa karte daju putnicima mogućnost da sami izaberu šta im je potrebno i da to plate. Putnici mogu da biraju da putuju bez prtljaga, sa jednim ili sa dva kofera, a mogu i da izaberu željeno sedište.

Sa novom odlukom, putnici mogu da dobiju punu refundaciju ako otkažu kartu do 24 sata nakon kupovine bilo koje od tri vrste karte. Otkazivanje nije moguće u poslednjih 24 sata pred let.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije