Norwegian i UNICEF pomažu Jemen

Norwegian i UNICEF povodom desetogodišnjice saradnje organizuju specijalan humanitaran let za pomoć stanovnicima Jemena.

Datum / Date: 30.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Norveška aviokompanija Norwegian planira humanitarnu akciju za pomoć stanovništvu Jemena. Ova aviokompanija proslavlja deset godina partnerstva sa UNICEF-om pa će svoj najnoviji Dreamliner koji treba uskoro da im bude isporučen ofarbati u boje ovog dečjeg fonda Ujedinjenih nacija.

Po dolasku novog Dreamliner-a u Oslo, koji će biti u bojama UNICEF-a biće organizovan specijalan čarter humanitarni let do Džibutija, gde će biti isporučene 144 tone humanitarne pomoći za stanovništvo Jemena, u kome besni građanski rat i vladaju mnoge zarazne bolesti poput kolere.

U Džibutiju se nalaze brojni izbeglički kampovi za sve izbegle iz Jemena. Po dolasku aviona u ovu malu afričku zemlju, koju samo uzani morez koji povezuje Adenski zaliv sa Crvenim morem, deli od ratom teško pogođenog Jemena, humanitarna pomoć će biti direktno isporučena kampovima i humanitarnim organizacijama koje će ovu pomoć kasnije brodovima isporučiti Jemenu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije