Nova Club Suite klasa British Airways-a

British Airways predstavio svoju novu Club Suite putnu klasu koja će biti primenjena na Airbus-ovom A350 koji stiže u flotu tokom jula.

Datum / Date: 04.04.2019.

Autor / Author: Aviatica

BUENOS AIRES 760 EUR

British Airways predstavio svoju novu, dugo očekivanu, biznis klasu. Ovaj novi proizvod će biti komercijalno nazva Club Suite i biće po prvi put primenjen u avionu Airbus A350 koji u British-evu flotu stiže tokom jula

Nova klasa će imati sedišta koja će sva imati slobodan prolaz, biće ograđena u mini kabinu (kupe) sa vratima kako bi putnici imali viš privatnosti. Unutra će biti visoko kvalitetna sedišta koja će moći da se obore u krevet. Konfiguracija Club Suite kabine će biti 1+2+1. Putnici će imati 40 posto više mesta za odlaganje ličnog prtljaga.

Kabine će imati i nove ekane od 18,5 inča koji će se koristiti za zabavni sistem tokom leta. Unutra će biti i električna i USB utičnica, a biće omogućen i WiFi internet tokom leta.

Kabina će imati ukupno 56 sedišta. U probnoj fazi avion sa novom kabinom će leteti na tročasovnom letu od Londona do Madrida, tokom koga će timovi British Airways-a proveravati funkcionalnost novog proizvoda. Naredna, druga faza koja je planirana od 1. oktobra, obuhvataće opremanje nova tri aviona A350 i dva Boeing-a B777, a početkom naredne godine i ostali avioni za dugolinijski saobraćaj će dobiti nove kabine.

British Airways će u okviru projekta vrednog preko 6,5 milijardi funti početi sa promenama i u ostalim putnim klasama – prvoj (First Class), premijum ekonomskoj (World Traveller Plus) i ekonomskoj (World Traveller).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije