Oluje širom Evrope stvaraju probleme avio saobraćaju

Početna|VESTI|Info|Oluje širom Evrope stvaraju probleme avio saobraćaju

Oluje širom Evrope stvaraju probleme avio saobraćaju

Snažne oluje zahvatile su Severozapadnu Evropu uzrokujući velike poteškoće za sve vidove saobraćaja.

Veliko nevreme zahvatilo je za vikend Norvešku, Dansku, Veliku Britaniju, Belgiju, Holandiju, Francusku i Nemačku. Oluja koju na Britanskim ostrvima nazivaju Kjara, a na kontinentu Sabine, pravi velike probleme u saobraćaju.

Na briselskom aerodromu, najvećem u Belgiji i jednim od najprometnijih u Evropi, otkazano je preko 60 letova u nedelju, 9. februara. Slična situacija je i u susednoj Holandiji, gde je na aerodromu Schiphol, domaća aviokompanija KLM otkazala na desetinu letova.

Najozbiljnija situacija je u Velikoj Britaniji gde je poremećaj u avio saobraćaju još. Putnici sa domaćih linija koje su otkazane se prebacuju na vozove, a mnoge aviokompanije su otkazale svoje letove ka Londonu. Među njima je i Air Serbia, koja je jučerašnji let ka Londonu preumserila u Frankfurt, a potom vratila putnike  nazad u Beograd.

Oluja se pomera ka jugu kontintenta i juče popodne je počela da zahvata gotovo celu Nemačku. Na aerodromu u Diseldorfu je juče otkazano preko 110 letova, a problemi se očekuju i danas tokom dana. Slično je i u Kelnu. Veliki broj letova je otkazan u nedelju na aerodromu u Frankfurtu – čak 180 letova ili 15 posto svih planiranih letova dok je i danas otkazano preko 100 letova. Nešto manje letova je otkazano u Minhenu, većinom u domaćem saobraćaju.