Oluje širom Evrope stvaraju probleme avio saobraćaju

Snažne oluje zahvatile su Severozapadnu Evropu uzrokujući velike poteškoće za sve vidove saobraćaja.

Datum / Date: 10.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

Veliko nevreme zahvatilo je za vikend Norvešku, Dansku, Veliku Britaniju, Belgiju, Holandiju, Francusku i Nemačku. Oluja koju na Britanskim ostrvima nazivaju Kjara, a na kontinentu Sabine, pravi velike probleme u saobraćaju.

Na briselskom aerodromu, najvećem u Belgiji i jednim od najprometnijih u Evropi, otkazano je preko 60 letova u nedelju, 9. februara. Slična situacija je i u susednoj Holandiji, gde je na aerodromu Schiphol, domaća aviokompanija KLM otkazala na desetinu letova.

Najozbiljnija situacija je u Velikoj Britaniji gde je poremećaj u avio saobraćaju još. Putnici sa domaćih linija koje su otkazane se prebacuju na vozove, a mnoge aviokompanije su otkazale svoje letove ka Londonu. Među njima je i Air Serbia, koja je jučerašnji let ka Londonu preumserila u Frankfurt, a potom vratila putnike  nazad u Beograd.

Oluja se pomera ka jugu kontintenta i juče popodne je počela da zahvata gotovo celu Nemačku. Na aerodromu u Diseldorfu je juče otkazano preko 110 letova, a problemi se očekuju i danas tokom dana. Slično je i u Kelnu. Veliki broj letova je otkazan u nedelju na aerodromu u Frankfurtu – čak 180 letova ili 15 posto svih planiranih letova dok je i danas otkazano preko 100 letova. Nešto manje letova je otkazano u Minhenu, većinom u domaćem saobraćaju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije