Otkazani vazduhoplovni događaji i konferencije

IATA odlaže za jesen redovnu godišnju vazduhoplovnu konferenciju koja je trebalo da bude održana u junu u Amsterdamu.

Datum / Date: 06.04.2020.

Autor / Author: Aviatica

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj, IATA, je saopštila da odlaže svoju redovnu godišnju skupštinu za jesen.

Skupština IATA, 76. po redu, je trebalo da bude održana krajem juna u Amsterdamu u organizaciji IATA i aviokompanije KLM.

IATA je saopštila da će ovaj događaj biti organizovan kada bude bezdedno za učesnike i izvodljivo za organizaciju, a da će novi termin biti saopšten kasnije. Kako stoji u saopštenju navodi se kraj septembra ili početak oktobra.

Otkazane su i druge konferencije koje organizuje IATA. Međunarodna konferencija zemaljskog oplsuživanja u avio saobraćaju (IGHC) koja je trebalo u maju da bude održana u Meksiku je odložena za kasniji termin uz verovatnu promenu lokacije održavanja, dok je Simpozijum o održivom snabdevanju aviogorivom otkazan kao i 146. konferencija o slotovima koja je bila planirana za jun u Montrealu.

I mnogi drugi vazduhoplovni događaji su otkazani ili odloženi. Dve velike vazduhoplovne izložbe koje se održavaju svake druge godine, ILA u Berlinu i Farnborough kod Londona, su otkazane u ovoj godini.

Ista sudbina je na početku epidemije zadesila i dva najveća svetska sajma turizma koji u značajnoj meri prate i vazduhoplovstvo, a koji su takođe trebalo da se održe u Berlinu početkom marta (ITB) i Londonu kasnije istog meseca (WTM).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije