Otvorena izložba „Veliki Tesla“ na beogradskom aerodromu

Izložba grafičkih radova je otvorena na beogradskom aerodromu koji nosi ime slavnog srpskog i svetskog naučnika.

Datum / Date: 24.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

U okviru nastavka obeležavanja 160 godina od rođenja srpskog i svetskog naučnika čije ime ponosno nosi, na beogradskom aerodormu otvorena izložba grafičkih radova „Veliki Tesla“ , umetnika Andreja Vasiljevića Andeleija iz Beograda. Radovi su izloženi duž renoviranog veznog dela aerodromske zgrade.

Na svečanom otvaranju izložbe, izvršni direktor beogradskog aerodroma, Raša Ristivojević izjavio je:

„Teško je zamisliti da svet i jedan aerodrom danas funkcionišu bez Teslinih pronalazaka, a naš ima tu čast da nosi ime ovog velikog naučnika“, navedeno je u saopštenju za medije beogradskog aerodroma.

Andrej Vasiljević Andelei završio je master studije u Kini, na akademiji umetnosti, gde je u saradnji sa kompanijom Tesla Motors organizovao veliku izložbu svojih radova širom Kine, u Šangaju i Hangdžou i u Šalsingu. Izložba je trajala do juna ove godine, a nakon povratka u Srbiju, umetnik je odlučio da radove izloži i u svojoj zemlji.

„Radi se o grafičkim radovima, u pitanju je digitalna grafička umetnost koja se bazira na teksturama koje se mogu naći na novcu“, rekao je umetnik o svojim delima koja su izložena i u kojima mogu da uživaju putnici na beogradskom aerodromu.

izlozba-veliki-tesla-2

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije