Petomilioniti putnik na beogradskom aerodromu

Aerodrom Nikola Tesla Beograd saopštava da je petomilioniti putnik ove godine zabeležen skoro mesec dana ranije.

Datum / Date: 09.11.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Gotovo mesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom Nikola Tesla je opslužio svog 5-milionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio prevoznika Air Serbia JU654 za Moskvu u četvrtak, 8. novembra. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja.

Inače, prvih sedam dana novembra, završeni su izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto.Do kraja godine očekuje se da će 5,8 do 6 miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma Nikola Tesla.

Beogradski aerodrom u prvih 10 meseci 2018. godine zabeležio je povećanje broja putnika za 6 odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Podsećamo da je, kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu Nikola Tesla povećan sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma Nikola Tesla uloženo je oko 70 miliona evra, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus.

(Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla Beograd)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije