Putnicu tokom leta ujela škorpija

Na letu United Airlines-a od San Franciska do Atlante, putnicu ujela škorpija.

Datum / Date: 11.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: United Airlines

Neobičan incident se dogodio na letu United Airlines-a UA 1554 od San Franciska do Atlante, na svu sreću bez ozbiljnijih posledica.

Jednu putnicu je tokom leta ujela škorpija, a tu vest je potvrdila i sama aviokompanija u svom saopštenju za medije. U njemu se navodi da je posada reagovala istog trenutka po saznanju da je putnicu ujela škorpija i da je kontaktirala zvaničnu medicinsku službu na zemlji MedLink od koje su dobili instrukcije šta da rade. Putnica je odmah po sletanju na aerodrom u Atlanti dočekana od strane hitne medicinske pomoći i prebačena je u lokalnu bolnicu na dalje lečenje. U kompaniji su potvrdili da je ona dobro i da su redovno sa njom u kontaktu kako bi pratili njeno zdravstveno stanje.

Da se radi o ujedu škorpije putnica je shvatila kada je nakon što je osetila ubod u nogu. Osetivši potom i bol koji se pojačavao, putnica je otišla do toaleta kada je iz njenih pantalona ispala škorpija. Odmah je obaveštena posada, koja je uspela da likvidira slepog putnika.

Škorpija koja se našla u avionu kao slepi putnik je tipičan stanovnik Kalifornije. U ovoj američkoj saveznoj državi je raj za škorpije, a pretpostavlja se da u svakom njenom delu živi od četiri do šest različitih vrsta škopija. Zaliv u kome se nalazi San Francisko je posebno poznat kao omiljeno stanište škorpija, ali prema naučnicima nijedna od vrsta koje ga naseljavaju nije opasna za ljude.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije