Qeshm Air obustavio letove za Beograd

Nakon Mahan Air-a još jedna iranska aviokompanija, Qeshm Air, otkazala letove između Teherana i Beograda

Datum / Date: 04.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Let Qeshm Air-a između Teherana i Beograda koji je trebalo da bude obavljen 3. septembra je otkazan. Aviatica saznaje od izvora bliskog ovoj kompaniji da su svi letovi u septembru ka Srbiji otkazani.

Qeshm Air je leteo ka Beogradu dva puta nedeljno velikim širokotrupnim avionom Airbus A300-600 sa 307 putničkih mesta. Letovi ka Beogradu su iznenada ukinuti bez ikakvog objašnjenja. Kako saznajemo letova neće biti tokom septembra, a neizvesno je da li će biti vraćeni u oktobru. Prema važećem redu letenja trebalo je da budu sve do 25. oktobra.

Informacija o otkazivanju letova Qeshm Air-a je došla ubrzo nakon vesti o otkazivanju letova druge iranske aviokompanije Mahan Air, koja je na istoj liniji letela čak četiri puta nedeljno. Procena je da su dve kompanije prevozile oko 250 putnika po svakom letu. Obe su prestale sa letovima iznenada nakon pojačanih sankcija Zapada prema Iranu. Letovi između Irana i Srbije su od samog početka bili pod lupom zbog povećanog broja migranata iz Irana koji su bezvizni režim sa Srbijom koristili da se domognu Evropske unije.

Na liniji između Teherana i Beograda od sada ostaje samo jedna aviokompanija, Iran Air, koja leti dva puta nedeljno avionom Airbus A320.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije