Runway Run – Trka na pisti beogradskog aerodroma

Aerodrom Nikola Tesla najavio održavanje prve u regionu trke na pisti - Runway Run, koja će biti održana tokom noći 10. juna.

Datum / Date: 25.05.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Beogradski maraton kao organizator i Grad Beograd kao pokrovitelj najavili su BEG 5K Runway Run kao jedinstven događaj u celom regionu, od velikog značaja, kako za promociju grada Beograda kao turističke i sportske destinacije, tako i za sam aerodrom. Aerodrom Nikola Tesla Beograd na ovaj način postaje deo porodice velikih svetskih aerodroma na kojima se organizuje ovakva atraktivna trka. Namera je da se organizovanjem ovog događaja još jednom skrene pažnja na uspeh beogradskog aerodroma i njegov značaj za Grad Beograd i Republiku Srbiju.

„Beograd na pisti” je organizaciono izuzetno zahtevna manifestacija zbog činjenice da Aerodrom Nikola Tesla Beograd ima jednu poletno-sletnu stazu. Trka mora da bude održana u toku noći kada nema letova. U skladu sa tim, sve pripreme – uključujući i održavanje trke, moraju da se završe za samo tri sata kako bi nadležne aerodromske službe pripremile pistu za poletanje prvog jutarnjeg aviona 10.06.2018.

Start trke planiran je za nedelju 10. jun u 01:30 časova, a trasu kojom će se trčati utvrdile su stručne službe Aerodroma Nikola Tesla Beograd i Beogradskog maratona.

Dužina staze je 5000m, a učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na manevarskim površinama. Broj učesnika za prvo izdanje ovog događaja je ograničen na ukupno 800. Svi učesnici moraju da budu punoletni i svi će proći kontradiverzionu kontrolu.

Saopštenje aerodroma

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije