Ryanair srezao red letenja za trećinu – pogođena i naša regija

Ryanair nakon što je podigao procenu gubitka zbog omikrona srezao trećinu kapaciteta uključujući i na linijama u našem regionu.

Datum / Date: 27.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ryanair Media Centar

Ryanair je promenio procenu i povećao očekivani gubitak u ovoj godini na 250 do 400 miliona evra što je posledica usporavanja oporavka avio-saobraćaja usled širenja omikron varijante koronavirusa.

Prethodna procena kompanije za 2021. je iznosila od 100 do 200 miliona evra, a razlog za povećanje očekivanog gubitka je i u ukidanju trećine linija i polazaka u celoj mreži.

Suspenzija se odnosi na period januara 2022, a iz kompanije su poručili da je to za sada, dok će za naredni period sigurno biti još otkazivanja.

Najviše će biti pogođen Zagreb gde je ova kompanija nedavno uspostavila bazu i najavila ogromno širenje sa čak 26 linija. Prema najavama privremeno se otkazuju letovi do Šarleroa (Brisel-jug), Baden-Badena, Vecea (Weeze), Memingena (Minhen) i Frankfurta (Hahn) u Nemačkoj. Bez letova su ostale i linije do Bazla, Malmea, Napulja, Sandefjorda, Sofije i Mančestera, a otkazan je i početak saobraćaja na direktnoj liniji do Podgorice. Linije koje će biti zadržane u januaru će takođe biti redukovane, sa manjim brojem polazaka.

Iz Niša su tokom januara, tačnije odmah posle novogodišnjih praznika i pravoslavnog Božića, obustavljene sve linije ove kompanije – ka Beču, Stokholmu (Skavsta) i Milanu (Bergamo), dok je linija ka Malti još ranije obustavljena.

Banja Luka će takoreći ostati bez svih letova Ryanair-a u januaru. Osim Memingena koji nastavlja sa operacijama, neće biti letova do Frankfurta, Stokholma, Geteborga, Beča, Brisela (Šarleroa) i Milana (Bergamo), dok je linija ka Nirnbergu planirana tek od letnjeg reda letenja, krajem marta.

Iz Podgorice će biti otkazane linije do Londona (Stansted) i Krakova, tokom januara.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije