Sertifikovan Embraer E190-E2

Brazilski proizvođač aviona Embraer je saopštio da je njegov najnoviji model aviona E190-E2 sertifikovan i da isporuka može da počne.

Datum / Date: 01.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Prvi avion novog Embraerovog modela E190-E2 biće isporučen tokom aprila norveškoj aviokompaniji Wideroe nakon što je uspešno završena sertifikacija.

Na konferenciji za štampu održanoj u Sao Paulu menadžment Embraera je potvrdio da je najnoviji model aviona sertifikovan od strane brazilske vazduhoplovne agencije (ANAC), američkih vazduhoplovnih vlasti (FAA) i Evropske agencije za vazduhoplovnu bezbednost (EASA).

Program E2 je pokrenut u Embraeru tokom 2013. i do danas je uspešno zaokružena proizvodnja tri modela, od najmanjeg E175-E2, preko srednjeg E190-E2 koji je upravo sertifikovan, pa do najvećeg E195-E2. Iz Embraera ne kriju zadovoljstvo što je sertifikacija svih ovih modela završena u predviđenom roku i bez dodatnih troškova. Svi testovi su uspešno završeni sa ukupno 2.000 sati test letova od maja 2016. i sa 45.000 sati laboratorijskih testiranja.

Na novom modelu aviona urađena su poboljšanja linije kako bi se povećala aerodinamičnost. Avion će trošiti manje goriva od svog starijeg brata, emitovaće manje štetnih gasova i proizvodiće manje buke.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije