Šestomilioniti putnik na aerodromu Nikola Tesla Beograd

Beogradski aerodrom Nikola Tesla zabeležio je rekordan broj putnika usluživši šestomilionitog putnika 20. decembra.

Datum / Date: 20.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je danas, 20. decembra 2019. zabeležio svog šestomilionitog putnika – tačnije putnicu. Gospođa Danijela Janković, koja je putovala letom nacionalnog avio prevoznika Air Serbia za Skoplje bila je jubilarna putnica.

Putnicu su na Terminalu 2 dočekali generalni direktor kompanije Belgrade Airport Fransoa Berizo i direktor za komercijalu i strategiju aviokompanije Air Serbia, Jirži Marek, koji su joj uručili vredan poklon – dve povratne avio karte u biznis klasi za Njujork.

„Do sada najbolji rezultat od 6 miliona putnika postignut je u najvećoj meri zahvaljujući otvaranju čak deset novih linija aviokompanije Air Serbia, zatim novim letovima za Pariz aviokompanija Air France i ASL Airlines, liniji aviokompanije Wizz Air za Lion kao i veoma uspešnoj čarter sezoni“, izjavio je gospodin Berizo tom prilikom.

„Air Serbia je ove godine umnogome doprinela uspešnom poslovanju beogradskog aerodroma Nikola Tesla i dostignutom broju od 6 miliona putnika koje je aerodrom uslužio. Počastvovani smo činjenicom da je šestomilioniti putnik izabrao da leti Air Serbijom. Time se dodatno potvrđuje da putnici najčešće biraju našu kompaniju, kao onu sa najvećim brojem destinacija i konekcija preko Beograda. Nastavićemo da razvijamo našu mrežu da bismo našim putnicima ponudili još veći izbor destinacija. Želimo ne samo da pružimo što bolju uslugu putnicima koji poleću iz Beograda već i da privučemo one koji tek treba da dođu i posete ovu divnu zemlju“, izjavio je Jirži Marek.

Aerodrom Nikola Tesla je u prva tri kvartala ove godine ostvario ukupan rast broja putnika od 7,8 odsto, dok je samo u trećem kvartalu rast iznosio 9,3 posto. U prošloj godini aerodrom u Beogradu je uslužio 5,64 miliona putnika.

Foto: Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije