Singapore Airlines ponovo uspostavlja najdužu liniju na svetu

Singapore Airlines će od oktobra ponovo leteti direktno između Singapura i Njujorka što će biti najduža putnička linija na svetu.

Datum / Date: 01.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

Singapore Airlines je potvrdio da će ponovo uvesti direktnu liniju između Singapura i Njujorka koja će biti najduža putnička linija na svetu.

Nova-stara linija planirana je za 11. oktobar i povezaće dva grada udaljena 10.300 milja letom koji će trajati 18 časova i 45 minuta.

Interesantno je da će ovu liniju održavati avion Airbus A350-900ULR sa putničkom kabinom konfigurisanom u samo dve putne klase – biznis sa 67 i premijum ekonomskom sa 94 putnička mesta. Avioni će na ovoj liniji leteti svakodnevno od aerodroma u Singapuru (SIN) do aerodroma Newark (EWR) u Nju Džerziju pored Njujorka.

Singapore Airlines trenutno povezuje dva grada super-džambom (Airbus A380) sa međusletanjem u Frankfurtu. Prethodna direktna linija bila je održavana sve do 2013. avionom Airbus A340-500 ali je za kompaniju bila preskupa. Zbog dužine linije avion je imao specijalne rezervoare za više goriva što je uticalo na ukupnu nosivost i smanjenje putničkog kapaciteta. Mogao je da leti samo sa 100 putnika što je bilo izuzetno neisplativo za kompaniju.

Sa novom tehnologijom i novim modelom aviona A350-900ULR (Ultra Long Range) koji će na ovoj liniji prvi put biti uključen u komercijalni saobraćaj, u Singapore Airlines-u očekuju uspeh. U ovoj kompaniji očekuju svoj prvi avion ovog modela tokom septembra, a ukupno su poručili sedam aviona koji bi trebalo da stignu do kraja godine. Očekuje se da će nakon uspostavljanja direktne linije za Njujork prva sledeća destinacija novog modela aviona biti Los Anđeles.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije