SkyUp dodaje i Podgoricu u mrežu linija

Mlada ukrajinska lowcost aviokompanija SkyUp planira od marta liniju Kijev - Beograd, a dobila je dozvolu i za liniju do Podgorice.

Datum / Date: 05.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SkyUp

Mlada ukrajinska aviokompanija SkyUp dobila dozvolu ukrajinskih vazduhoplovnih vlasti za uspostavljanje jedanaest novih linija, među kojima je i Kijev – Podgorica.

Ova kompanija, koja posluje po lowcost principima, planira da uspostavi redovan saobraćaj sa kijevskog aerodroma Borispolj (KBP) do Hamburga, Nirnberga, Hanovera, Londona (Stansted) i Podgorice počev od 28. marta. Do Ostrave i Brna u Češkoj, SkyUp planira da leti od kraja aprila, dok će do Marseja leteti od 6. aprila.

Pored letova iz Kijeva, SkyUp je dobio odobrenje domaćih vazduhoplovnih vlasti da poveže Odesu i Lavov sa Minhenom i Zaporožje sa Berlinom. Ove tri linije su planirane za početak letnjeg reda letenja, od 28. marta.

Krajem prošle godine, SkyUp je ponovo uspostavio ranije obustavljenu liniju Kijev – Sofija, i pokrenuo je dve nove linije – iz Lavova i Odese do Istanbula.

Letovi ka Podgorici i drugim gradovima za koje je SkyUp tek dobio dozvolu još uvek nisu uneti u rezervacione sisteme.

Kijev – Beograd od marta

Ukrajinska kompanija planira i letove do Beograda, za koje odavno već ima potrebnu dozvolu ukrajinskih vlasti. Planovi za uspostavljanje letova na liniji Kijev – Beograd pomereni su zbog pandemije koronavirusa. Ova linija je trebalo da bude pokrenuta još krajem oktobra, ali je kao novi datum početka letova sada određen 30. mart.

Planirana su dva leta nedeljno – utorkom i petkom. Cena karte u jednom smeru je od 69 evra.

Red letenja

PQ 889 | 1234567 | Kijev (KBP) | 1635 | Beograd (BEG) | 1740
PQ 890 | 1234567 | Beograd (BEG) | 1840 | Kijev (KBP) | 2135

SkyUp će se na liniji Kijev – Beograd boriti sa konkurencijom koju čini još jedna ukrajinska aviokompanija. Windrose Airlines je od 7. decembra uspostavio saobraćaj na istoj liniji, koji će odvijati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom. Srpska aviokompanija Air Serbia je nakratko povezivala dva glavna grada pre pandemije koronavirusa, ali je ova linija ukinuta.

O SkyUp-u

SkyUp je privatna ukrajinska čarter i low-cost avio-kompanija osnovana 2016. ali je letove počela sredinom 2018. i to prvenstveno čarter letove za ukraijinske turoperatore. Flota kompanije se sastoji od 11 aviona Boeing 737NG, a čeka se na isporuku sedam aviona Boeing 737MAX, koji je još uvek prizemljen.

Foto: SkyUp

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije