Sleteli na pogrešan aerodrom

Avion na letu iz Londona do Diseldorfa greškom sleteo u Edinburg.

Datum / Date: 26.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Putnici na letu British Airways-a BA 3271 od aerodroma London-City (LCY) do Diseldorfa u Nemačkoj (DUS) bili su veoma neprijatno iznenađeni kada je njihov avion umesto na planirano odredište sleteo na aerodrom u Edinburgu.

Let je u ime British Airways-a obavljala aviokompanija WDL Aviation, a kako se ispostavilo posada na ovom letu je na aerodromu dobila pogrešne papire. Plan leta (flight plan), zvanični dokument koji prati svaki let bio je za Edinburg i posada je sledila sve procedure.

British Airways je uputio izvinjenje putnicima i naveo je da će svaki od njih biti lično konktaktiran narednih dana. Ova će kompanija sprovesti istragu kako bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo i kako je moguće da je avionu dostavljen pogrešan plan leta.

Ono što je dobro, u ovom incidentu nije bila ugrožena bezbednost putnika. Posada je pripremila avion prema dobijenom planu leta. Po dolasku u Edinburg, posada je shvatila grešku i nakon dosipanja goriva nastavljeno je putovanje ka Diseldorfu gde su putnici stigli sa malo manje od tri sata zakašnjenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije