SWISS u januaru dobija prvi Boeingov avion

Avio kompanija čija flota je sastavljena isključivo od Airbusovih aviona dobija svoj prvi Boeingov komad - jedan od najpopularnijih širokotrupaca B777-300ER.

Datum / Date: 07.10.2015.

Autor / Author: Aviatica

U januaru naredne godine jednolična Airbusova flota švajcarskog avioprevoznika SWISS biće narušena dolaskom prvog Boeinga. Avio prevoznik, deo Lufthansa Grupe, je naručio devet modela Boeing 777-300ER, od kojih će prvi u Cirih stići u januaru 2016, te početi sa redovnim saobraćajem od aprila.

SWISS je tokom februara i marta najavio brojne test letove novog aviona, koji izaziva veliku pažnju javnosti. Ovaj lepotan će biti angažovan na redovnim linijama iz Ciriha za Ženevu, Barselonu Frankfurt  i London u cilju sopstvene promocije i predstavljanja putnicima SWISS-a širom Evrope.

01_SWISS_B777_Economy

Kao jedan od Boeingovih novijih modela B777-300ER odlikuje savremena ekonomičnost. Kao dvomotarac sa velikim kapacitetom ovaj avion nudi jednu od najnižih potrošnji goriva po putniku što u SWISS-u vide kao njegovu najvažniju prednost. Osim što je jeftiniji za korišćenje on je i zdraviji za životnu sredinu, a kompaniji ujedno omogućava dodatno poboljšanje i unapređivanje usluga koje pruža putnicima.

Novi avion će imati ukupno 340 mesta u tri klasične SWISS-ove konfiguracije. Osam mesta će biti rezervisano za prvu klasu, 62 za biznis i 270 za ekonomsku. Putnička kabina će biti u potpunosti redizajnirana tako da obezbedi maksimalnu udobnosti putnicima, ali i da zadovolji visoke estetske standarde po kojima je SWISS poznat.

04_SWISS_B777_First_Class

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije