Wizz Air: Nova linija iz Beograda do aerodroma Karlsrue/Baden-Baden

Posle skoro dve godine stiže nam najava nove linije Wizz Air-a iz Beograda, koji dobija treću liniju ka Nemačkoj - Karslrue/Baden-Baden.

Datum / Date: 08.10.2015.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Wizz Air je najavio uspostavljanje nove linije iz Beograda do aerodroma Karlsrue/Baden-Baden u nemačkoj jugozapadnoj pokrajini Baden-Virtemberg.

Nova linija će početi od letnjeg reda letenja, koji počinje 28. marta 2016. godine, i obavljaće se dva puta nedeljno (ponedeljkom i petkom), avionom Airbus A320 sa 180 putničkih mesta.

karlsruhe apt

Položaj

Aerodrom se nalazi veoma dobro pozicioniran. U krugu do 100km od njega smešteni su Strazbur, Štutgart, Hajdelberg, Sarbriken. U ovom području živi i veliki broj naših iseljenika.

 

Karte za nove letove su već u prodaji preko sajta wizzair.com, a najniža cena karte u jednom smeru je već od 3.399 dinara, sa svim taksama i obaveznim doplatama.

Ovo je treća linija Wizz Air-a kojom ova kompanija povezuje Beograd sa Nemačkom, posle linija ka Dortmundu i Minhenu (aerodrom Memingen).

Ujedno to je i treća nova linija najvećeg niskotarifnog avio prevoznika u regionu Centralne i Istočne Evrope sa aerodroma u Srbiji. Od juna ove godine Wizz Air je povezao Niš sa Bazelom i Malmeom, a u ovom gradu Južne Srbije su se nadali i trećoj liniji i to baš ka Nemačkoj.

Sa novom linijom Wizz Air će ukupno obavljati 13 linija sa dva aerodroma u Srbiji, a predstavnica ove kompanije Tamara Mšvenieradze je izjavila kako se nada da će nova linija dovesti i mnoge nove turiste u Srbiju.

germany-baden-baden-old-town

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije