TAP Portugal prvi korisnik Airbus-ovog aviona A330neo

Airbus je u Hamburgu predstavio novi koncept Airspace koji će biti primenjen u novoj generaciji A330neo, čiji će prvi korisnik biti TAP Portugal.

Datum / Date: 11.04.2016.

Autor / Author: Aviatica

TAP Portugal će biti prva avio kompanija koja će leteti Airbusovim A330neo, avionom najnovije generacije ove porodice širokotrupnih aviona.

A330neo je unapređena verzija popularnog modela A330, koja će imati efikasnije Rolls-Royce motore najnovije generacije koji će smanjiti potrošnju goriva.

Portugalski TAP je naručio 14 aviona, a prvi bi trebalo da poleti krajem 2017 i to će biti avion sa novim inovativnim rešenjima u enterijeru koja su nedavno predstavljena na velikom sajmu avionskih enterijera koji je održan u Hamburgu. Novi koncept unutrašnjosti je nazvan „Airspace“

Ovaj koncept predviđa nove odeljke za ručni prtljag znatno većeg kapaciteta, novi, najsavremeniji elektronski sistem zabave i više prostora za putnika. Mogućnost da se dodaju nova sedišta i poveća kapacitet aviona ili da se poveća prored između redova i putnicima omogući više ličnog prostora biće ostvarena smanjivanjem prostora koji su rezervisani za toalete. Oni će takođe biti pretrpeti inovativne korekcije. Prostor će biti bolje organizovan, oblici zaobljeniji, materijali poboljšani da omoguće bolje higijenske uslove.

Novi Airspace koncept biće primenjen i na avion Airbus A350XWB.

daf57_A330neo_cabin_Airspace_4

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije